Ansambli Joy Division laulja elust rääkiv filmi taaslinastub Kinomajas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Control»
Kaader filmist «Control» Foto: WENN

Kõigil, kellel on mingil põhjusel siiani vaatamata jäänud paljude arvates üks viimase aja parimaid muusikafilme, on põhjust seada sammud Kinomaja poole, kus linateos kuni aasta lõpuni taas filmisõprade ette jõuab.

Must-valge eluloodraama «Control» põhineb legendaarse ansambli Joy Division liidri ja hinge Ian Curtise elust kirjutatud raamatul «Touching by the Distance», mille autoriks Curtise abikaasa Deborah.

Joy Division tegutses 1970. aastate lõpul ning jõudis lindistada mitu plaaditäit materjali, ent Ian Curtise langetõvehoogudest räsitud keha ja kahe noore naise vahel jagatud hing viisid mehe 23-aastaselt enesetapuni – enne veel, kui bänd jõudis õieti kuulsaks saada.

Sellegipoolest viitab iga teine briti bänd Joy Divisioni muusikale kui oma juurtele ning mullu, kui «Control» Inglismaal esilinastus ning Cannes’is rahvusvahelise publiku ette jõudis, räägiti muusikaringkondades 2007. aastast kui Joy Divisioni aastast, mida toetas rariteetide nimistusse kantud palade väljalaskmine vanu kogumikke imiteerivates kollektsioonides.

Filmi helitaust koosneb põhiliselt Joy Divisioni lindistustest, sekka tuntud bändide (nt The Killers) versioonid Curtise paladest ning Curtise kaasaegsed (David Bowie, T-Rex jt)

Filmi režissöör Anton Corbijn alustas oma karjääri fotograafina 1972. aastal laividel klõpsides. Tema kaamera ette jäid peamiselt Joy Divisioni ja Public Image Ltd. laivid, kaastööd tegi ajakirjadele nagu Spin, Details, Vogue ja Rolling Stone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles