Pime ameeriklanna fännab Eesti 90ndate muusikat: eestlasi ei huvita, mida teised neist arvavad

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Licia Prehn
Licia Prehn Foto: Erakogu

Viimased aastad Soomes elav New Yorgist pärast Licia Prehn (27) fännab Eesti 90ndate tantsumuusikat. «Eesti popkultuur on kohutavalt huvitav ja mul on kahju, et selle kohta on inglise keeles vähe infot leida,» räägib pime Licia, kes on suure huvi tõttu lausa eesti keelt õppima asunud. 

«Olin toona 11-aastane, kui Tartust pärit tütarlapsega kirjavahetust pidasime,» kirjeldab Licia hetke, mil ta esimest korda Eestist kuulis. «Üheks aastat hiljem kolisin armastusele järele Soome ja siin sattusin ma kuulama eestlaste raadiot Finest FM,» räägib Licia, kelle sõnul võitis ta südame just 90ndate Eesti tantsumuusika.

«Hakkasin eestlaste raadiot aina enam kuulama, googeldasin ajastut ja muusikuid, viimaks tellisin Eesti muusikaga kassette ja CD-plaate,» kirjeldab ta pühendumust ja lisab, tolleaegse muusika kauamängivaid ei olegi lihtne leida. «Keeruline tellida ja kallid pealegi,» tunnistab ta. 

Licia lemmikute hulka sellest ajastust kuuluvadl: Astra, Estin, Caater, 2 Quick Start ja BestB4. «Ja muidugi meeldib mulle Nexus, kuigi see kollektiiv pärineb hilisemast ajast,» lisab ta juurde. Korra on õnnestunud naisel oma lemmikuid ka live'is kohata. «90ndate peol Soomes sain võimaluse kohata ja kuulata Astrat ning Estinit,» räägib ta elevusest.  

 

#astra

A post shared by MC Licia (Felicia Prehn) (@liciaprehn) on

Animatsioonistuudios ja raadios töötava noore naise jaoks on hämmastav, kui palju leiab Eesti muusikast kuulsate lugude covereid. «90ndate Eesti muusikuid ei huvitanud, mida muu maailm nende muusikast arvata võiks ja nad tegid muusikat riske võttes ning kogu hingest,» kirjeldab Licia ajastut. «Muusikud unistasid ning viisid oma unistused täide. See ütleb palju Eestlaste kohta: neil on ambitsiooni, eesmärke ja unistusi ning nad ei lase kellelgi neid peatada - hoolimata sellest, et tegemist on väikese riigi ja rahvaga,» on naine Eestist ja eestlastest vaimustuses. 

Nädala lõpus väisab naine Eestit. «We Love The 90s on üritus, mida ma pean külastama,» annab Licia teada ja unistab, et kohtab seal oma lemmikartiste. Samuti palub naine lahkeid inimesi, kellel on leidumas Eesti muusika kauamängivaid ning valmis need Liciale kinkima, talle teada andma. 

Foto: Korraldaja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles