Suri üle 50 aasta rahvast naerutanud komöödialegend Barry Chuckle

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barry Chuckle
Barry Chuckle Foto: AFP / Scanpix

Barry Chuckle, kes moodustas koos venna Pauliga komöödiaduo "Chuckle Brothers" ja kellega koos nad naerutasid britte mitme aastakümne vältel, suri 73-aastasena.

Barry Chuckle, kelle pärisnimi oli Barry Elliott, naerutas koos noorema venna Pauliga Suurbritannia publikut enam kui 50 aastat, vahendas The Sun.

Vennad sündisid Rotherhamis Lõuna-Yorkshire's ning esinesid esmakordselt koos 1967. aasta talendisaates «Opportunity Knocks» («Võimalus koputab»). Pärast seda aga juba koputati BBC uksele, kui nad said endanimelise saate «ChuckleVision», kus nad tegutsesid 1980. ja 1990. aastatel.

Vennad pärast BAFTA võitu
Vennad pärast BAFTA võitu Foto: AFP / Scanpix

Barry ja Paul tegid BBC's debüüdi juba 1985. aastal saatega «Chuckle Hounds», mis oli suunatud koolieelikutele ja kus nad astusid üles koerteks riietatuna.

Aga vennad said üleriigiliselt kuulsaks just «ChuckleVision» saatega, kust kujunesid välja ka nende lööklaused «To Me To You» ja «Oh, jumal, oh jumal». Saade sai paljude teiste auhindade hulgas laste BAFTA ning oli kõige kauem BBC eetris olnud lastesaade. Saade jooksis BBC-s ajavahemikul 1987-2009.

Pärast seda, kui saade lõppes, osalesid vennad mitmes teises telemängus nagu «Nõrgim lüli» ja «Pointless». Nende viimane teleesinemine tuli «Chuckle Time» saates, mis lõpetati, kui Barry haigeks jäi.

70-aastane Paul sõnas pärast Barry surma: «Ma ei kaotanud mitte ainult enda venna, vaid ka pikaaegse komöödiapartneri ja parima sõbra.»

Vennad ja parimad sõbrad
Vennad ja parimad sõbrad Foto: AFP / Scanpix

Vendasid esindanud Phil Dale kirjutas avalduses: «Suure kurbuse ja kahetsusega teatab perekond, et Barry lahkus meie hulgas oma kodus. Surma hetkel viibisid tema juures tema abikaasa Ann ja teised pereliikmed. Perekond sooviks avaldada tänud kõikidele inimestele, kes on «Chuckle Brothersi» fännid juba aastaid olnud ja teavad, kui suure kaotusega on tegu.»

Barry jäi haigeks võtete ajal selle aasta alguses, kui ta filmis telekanali Channel 5 jaoks saadet «Chuckle Time». Pärast seda muutus tema tervis aina halvemaks.

Barry ja Pauli isa James oli samuti meelelahutaja ja esines 1945. aastal Gene Pattoni nime all ka koos 18-aastase Peter Sellersiga.

Peter Sellers - DR. STRANGELOVE OR: HOW I LEARNED TO STOP WORRYING AND LOVE
Peter Sellers - DR. STRANGELOVE OR: HOW I LEARNED TO STOP WORRYING AND LOVE Foto: AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles