Ühendkuningriigis on kuumalaine tapnud juba üle 650 inimese

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuumalaine
Kuumalaine Foto: AFP / Scanpix

Ühendkuningriigis on kuumalaine tapnud juba üle 650 inimese ja praeguse ilmaennustuse kohaselt ei paista ilm nii pea muutuvat.

Riikliku statistika keskuse kohasel suri kuumalaine tagajärjel ajavahemikul juuni kuni juuli 663 inimest, mis on suurem kui samal perioodil viimasel viiel aastal. Arstid on hoiatanud, et vanemad inimesed, kellel on neeru või südamehaigused, on eriti haavatavad, vahendas Metro.

Akuutse meditsiiniseltsi president sõnas: «Kuumalaine tekitatud dehüdratsioon võib viia mitmete probleemideni, eriti vanematel inimestel, kellel võib tekkida uimasuse tunne, suureneb infektsioonide, südamerabanduste ning infraktide arv. Kuumalaine võib põhjustada ka õhukvaliteedi languse, mis on probleemiks inimestele, kellel on hingamisteedega probleemid. Selle tulemused paistavad rohkem suurlinnades silma. Mind ei üllataks, kui suremus suureneks.»

Organisatsiooni president lisas, et aastal 2003 toimunud kuumalaine ajal suri enam kui 2000 inimest, kelles enamus olid üle 75 aasta vana, elasid Kagu-Inglismaal, eriti just Londonis.

«Sellel nädalavahetusel tõusevad temperatuurid veel kõrgemale kui need on viimastel nädalatel olnud ja see suurendab veelgi riski, et rohkem inimesi sureb,» lisas president. 

Kuumalaine Suurbritannias
Kuumalaine Suurbritannias Foto: AFP / Scanpix

«30% tõenäosusega on sel nädalavahetusel temperatuur kuni 34 kraadi kõrge, mis on üsna kõrge, kuid mitte selle aasta kõige kõrgem,» sõnas meteoroloogia osakond Metrole. Selle aasta kõige kõrgem temperatuur oli 26. juulil, kui Heathrows mõõdeti 35,3 kraadi sooja.

Kuumalaine
Kuumalaine Foto: AFP / Scanpix

Täna ja homme peaksid temperatuurid küündima keskmiselt 31 kraadini, mis on kõvasti kõrgem kui selle perioodi keskmine. Šotimaal ning Põhja-Iirimaal aga peaks järgmisel päevadel natuke vihma sadama.

Meteoroloogia keskuse kohaselt oli kuumalaine tippperiood ajavahemikus 25. juuni kuni 9. juuli, mil viisteist päeva järjest oli temperatuur kõrgem kui 28 kraadi. Andmed näitavad, et surmade arv sellel perioodil oli 630 tükki rohkem kui tavaliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles