SUUR GALERII Lühikesed seelikud, «kallis seks» ning kuhjaga huumorit ehk La La Ladies pani kokku enda bändil põhineva näidendi

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Glamuurne tüdrukutebänd La La Ladies tuli eile välja muusikalise stand-up etendusega, mis on kokku pandud viie tegutsemisaasta jooksul toimunud äpardustest, viperustest ja vimkadest.

Tüdrukutebändi La La Ladies, mille koosseisu kuuluvad Kethi Uibomägi, Diana Varik ja Inga Tislar, etendus kannab nime La La Wonderland. Tegu on muusikalise stand-upiga, mis räägib bändi kontserdite ajal juhtunud äpardustest. 

Tanja Mihhailova: «Kallis seks»
Tanja Mihhailova: «Kallis seks» Foto: Laila Kaasik

Fraasi «kallis seks» ütleb etenduse ajal Diana mängitud Tanja Mihhailova, viidates tüdrukutebändi seksikusele ja glamuurile.

Kahe vaatusega etenduse ajal saab näha, kuidas suhtuti ja suhtutakse ka praegu kolmest seksikast naisest koosnevasse bändi. Suhtumine on meeste poolt olnud seksistlik, kui mitmed purjus isalõvid kutsuvad naised otse lava pealt sauna, ning naiste poolelt armukade, kes suhtuvad triosse kui ohtu nende meheraasude osas.

Kethi, Inga ja Diana näitavad Kalle Sepa/Mart Toome kaasabil mitmeid erinevaid meesfänne, kes nendega koos lavale tikuvad. Vahet pole, kas tegu on firma eraüritusega või mõne muusikalise festivaliga. Alati on keegi, kes arvab, et nad sobivad lavale sama hästi (võib-olla isegi paremini) kui kolm lauljatari. Peale nende meesfännide koomilise kujutamise on neile pandud ka nimed, mis nende käitumist iseloomustavad. Ühe mehe nimi oli Lödinäpp vms.

Purjakil tegelased laval
Purjakil tegelased laval Foto: Laila Kaasik

Aga ega naisedki erinevad pole. Trio kujutab purjus naisi, kes meestele sarnaselt lavale ronivad, või armukadedaid kontsertikülastajaid, kes peavad oma armsaid mehi La La Ladies liikmete eest kaitsma.

Erilise tähelepanu alla satuvad ka anonüümsed netikommentaatorid, kes viitsivad hommikul vara Kethi ja Diana kohta seksistlikke kommentaare kirjutada. Just nende kahe kohta, sest Wonderlandi etenduse ühe ideena on välja toodud ka see, et pesamuna Inga on bändis justkui "nähtamatu" ja temal on enda kohta kriitikat raske leida. 

Peale netikommentaatorite pühendatatakse aega ka erinevat tüüpi fotograafide peale, kellega naistel on tulnud kokku puutuda. Ühte kirjeldati, kui hügieeni hülgavat ja skandaali otsivat tegelast, ning teist kui stuudiofotograafi, kes ei pelga küsida: Kethi, miks su nägu selline on?

Aga nalja ei teha vaid teiste üle. Naised parodeerivad ka ennast korralikult, mängides etenduse alguses abituid neitsikuid, kes omadega hakkama ei saa. Küll küsitakse nõu, mida kallimale sõnumis vastata, tahetakse abi WC külastamisel, küsitakse, kuidas juukseid kanda ning tahetakse abi mikrofoni paigaldamisel. Viimane tegevus on eriti põnev, sest see on välja mängitud, kui olukord, kus mees end peaaegu vastu naist hõõrub. Publik sai küll korralikult naerda, ning eks see huumorina mõeldud oligi (feministid, võite rahulikult olla).

Fotograaf oma tööd tegemas
Fotograaf oma tööd tegemas Foto: Laila Kaasik

Kuna La La Wonderlandi üheks eesmärgiks on näidata, mis toimub niivõrd ihaldusväärse ja glamuurse muusiku elu taga, siis näidatakse ka, kui tihti võideldakse ajapuudusega, kui vajalik on multitaskimine ning kui tihti võivad asjad ka kõige suurema ja parema planeerimise peale nihu minna. Kellel ununeb kleit autosse, kellel on vaja telefoni laadida, siis jälle on netiga jama ning helimees ei saa laulude nimekirja kätte jne. 

La La Ladies'ile omaselt suheldakse palju ka rahvaga, mis eestlaste reserveeritust ning konservatiivust arvestades on natuke ohtlik, sest etendus võib seisma jääda. Etenduse ajal tahetakse, et rahvas koos nendega laulaks ja tantsiks, nendega suhtleks ja nende küsimustele vastaks. Igal õhtul on publik erinev ning väga raske on ette näha, kui valmis rahvas on naistega kaasa mängima. See nõuab naistelt palju improviseerimis oskust ja julgust, et võimalike probleemidega hakkama saada. 

Diana ja Inga, kelle jaoks on tegu esimese päris näitlemisprojektiga, saavad mitmel korral lava valitseda ning proovide ajal õpitut näidata. Dianal on pikem dialoog vaimselt häiritud jõulumehega ning Inga saab ringi joosta ja karata ja enda kaaslaseid suunata.

Aeg on tüdrukutebändile kulla hinnaga
Aeg on tüdrukutebändile kulla hinnaga Foto: Laila Kaasik

La La Wonderland on lavastatud Ain Mäeotsa poolt, kes hiljem kiitis naiste energiat ja kirge selle projekti vastu. Kuigi kõik ei läinud õlitatult, siis õpivad naised kiiresti ning lähevad iga etendusega paremaks.

Just energiat ja kirge etendus ka pakub. Sellele lisaks ka huumorit ja pilku sellesse maailma, millega Kethi, Diana ja Inga on pidanud regulaarselt kokku puutuma.

Diana Varik: «Oh, shit!»
Diana Varik: «Oh, shit!» Foto: Laila Kaasik

La La Wonderland mängib terve augustikuu jooksul Tartus, Hansa hoovis. Kui soovid soojadel suveilmadel kogeda kolme kange naise südamelähedast projekti, siis mine kindlasti seda vaatama. Kui sa enne etendust ei tea, kes on La La Ladies, siis pärast kahte tundi ei unusta sa neid pikka aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles