Fotograaf: Michael Jackson pidas end androgüüniks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jackson
Michael Jackson Foto: Pool / Reuters/Scanpix

Alates 1970. aastatest laulja Michael Jacksonit pildistanud fotograafi Harrison Funki sõnul pidas see muusik ennast androgüünseks, ta ei tahtnud olla mees ega ka naine.

Popstaar Jacksoni kohta liikus ta elujaajal mitmeid jutte, et ta on homo- või biseksuaalne, ta on vahetanud sugu ja muud sellist, teatab The Guardian.

Michael Jackson
Michael Jackson Foto: CARL DE SOUZA / AFP/Scanpix

Kõmuväljaanded kirjutasid, et ta valgendas pidevalt nahka, magab hapnikukambris, et säilitada oma nooruslikku välimust, lasi tema näooperatsioone, et europiidsem välja näha ning tal olevat hoopis neli last.

Ta kolm last on Paris, Prince Michael I ja Prince Michael II.

25. juunil 2009 surnud Jacksoni seksuaalne suundumus tekitab seni küsimusi.

Michael Jackson
Michael Jackson Foto: ADRIAN DENNIS / AFP/Scanpix

Fotograaf Funk kajastas Jacksoni elu pikka aega, ta oli tunnistajaks, kuidas The Jacksons ansamblist välja kasvanud Michael Jacksonist sai maailmakuulus popstaar.

The Jackson 5 ansambel vasakult paremale: Marlon Jackson, Tito Jackson, Jackie Jackson, Michael Jackson ja Jermaine Jackson
The Jackson 5 ansambel vasakult paremale: Marlon Jackson, Tito Jackson, Jackie Jackson, Michael Jackson ja Jermaine Jackson Foto: BENAROCH/SIPA / BENAROCH/SIPA/Scanpix

«Olin Michael Jacksoni kõigi tähtsate eluhetkede juures. Ta usaldas mind ja ma tean nii mõndagi tema saladust. Näiteks meikis ta end enne lavale astumist ise, kuna arvas, et professionaalsed meikarid ei oska seda õigesti teha ja võivad teda kahjustada,» meenutas fotograaf.

Funki sõnul oli lavameik see, mis Jacksoni arvates pidi talle sootu välimuse andma.

Michael Jackson
Michael Jackson Foto: PAT ROQUE / AP/Scanpix

«Michael ei olnud feminiinne mees, ta oli androgüün. Talle ei meeldinud olla mees- ega naissoost. Ta tahtis olla soovaba,» jätkas fotograaf.

Funk lisas, et laste saamine tõi lauljas välja heteromehe ja ta võttis isarolli kiiresti omaks.

«Talle meeldis olla isa ja ta nautis oma lastega koos olemist,» teatas laulja elu jäädvustaja.

Michael Jackson koos ühega oma lastest
Michael Jackson koos ühega oma lastest Foto: Tobias Schwarz / Reuters/Scanpix

Funki sõnul oli Michael Jackson perfektsionist, mis puudutas ta esinemisi ja muusikavideoid, sest ta lihvis neid sadu kordi enne kui rahule jäi.

«Kui keegi ta lähikonnast ei olnud tema silmis tasemel, siis nõudis ta neilt asjade uuesti tegemist, kuni ta rahule jäi,» meenutas fotograaf.

Funki arvates ei pidanud Jackson end diivaks, pigem oli ta tagasihoidlik, kuid ta oskas kuulsust nautida.

Michael Joseph Jackson (29. august 1958 Gary, Indiana – 25. juuni 2009 Los Angeles) oli afroameerika päritolu poplaulja, laululooja, tantsija ja instrumentalist.

Michael Jackson
Michael Jackson Foto: Stephen Osman / AP/Scanpix

Teda on nimetatud popikuningaks ja ta on kõigi aegade edukaim meelelahutaja. Tema muusika ning tantsu- ja riietusstiil koos laialt kajastatud eraeluga tegid Jacksonist rohkem kui 40 aastaks ülemaailmselt tuntud popikooni.

Michael Jackson oli 1996 – 1999 abielus Debbie Rowe’iga ning 1994 – 1996 Lisa Marie Presleyga.

Michael Jackson ja ta naine Lisa-Marie Presley 2009. aastal
Michael Jackson ja ta naine Lisa-Marie Presley 2009. aastal Foto: - / AFP/Scanpix

Androgüünsus on maskuliinsete ja feminiinsete tunnuste kombinatsioon. Soolist mitmetimõistetavust võib leida moetööstuses, inimeste sooidentiteedis, seksuaalses identiteedis ja seksuaalelus.

Androgüünsus tuleneb kreekakeelsest sõnast androgynos. Liitsõna koosneb sõnadest ἀνήρ (anér, andr-: 'mees') ja γυνή (gunē, gyné: 'naine').

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles