Kuumad ilmad on muutnud Tallinna loomaaia asukate elu väga raskeks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Friida ja Aron: pruun ja valge.
Pilt ei ole praeguste sündmustega seotud.
Friida ja Aron: pruun ja valge. Pilt ei ole praeguste sündmustega seotud. Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaed kirjeldas enda Facebooki lehel, mis tingimustes ja kuidas sealsed asukad hakkama saavad, kirjutades, et paljud loomad ei taha kuuma ilmaga end näolegi anda.

«Palavus on nii vinge, et isegi elevandid ei taha õueaedikus püsida. Nii keeldus Draay ükspäev üldse õue minemast, krapsakas Fien aga jooksis õue, haaras suure londitäie söödaks pandud oksi ja tormas nendega tagasi majja, kus nad neid siis koos Draayga mõnusas jaheduses süüa krõmpsutasid,» kirjeldati Tallinna loomaaia Facebooki lehel.

Aafrika savannielevandid Draay, Carl ja Fien.
Aafrika savannielevandid Draay, Carl ja Fien. Foto: Inari Leiman

«Alates teisipäeva õhtupoolikust käib taas õues ka isaelevant Carl, kelle operatsioonihaavu jätkuvalt igapäevaselt puhastatakse. Kui jääkarud Friida ja Aron lösutavad keskpäevapäikese eest varjus, siis isakaru Nord lõbustab loomaaia külalisi korralikult: patseerib ringi, hüüab ja tõmbab ninaga kaasa lõhna, teeb mitmeid lühikesi ujumisringe ja uurib klaasi vastu liibuvaid külastajaid,» oli lehel kirjas.

Möödunud nädalavahetusel kolisid loomaaeda Raplamaal maantee äärest leitud kaks saarmapoega. Siin püütakse nad üles kasvatada nii, et nad inimesesse ei kiinduks ja sirgununa loodusesse tagasi saaksid minna, kirjutavad loomaaia nädala uudised lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles