«Radari» uus toimetaja Eeva Esse: mulle on saate ajal ähvardavaid sõnumeid saadetud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeva Esse
Eeva Esse Foto: AFP / Scanpix

«Radari» uus toimetaja Eeva Esse vastas Tööelu ajakirjas seitsmele põletavale küsimusele ning paljastas muuhulgas ka oma kõige ohtlikuma ning pingelisema tööalase vahejuhtumi.

Mis on teie esimene töökoht ja kirkaim mälestus sellest?

Kõige esimese päris palga teenisin oma kodukohas suvise asenduspostiljonina. Selle ametiga kaasnes ka uhke töövahend, suure raudkorviga jalgratas, millega igal varahommikul lehetiirul käisin. Ülejäänud aja oli aga võimalus selle rattaga niisama mööda kodukanti ringi sõita ja korvi oma sõpru istuma panna.

Mis on kõige kaalukam asi, mida mõni ülemus, alluv või kolleeg on elus õpetanud?

Edu saab saavutada ainult iseendaks jäädes ja endasse uskudes.

Kui oleks saanud noorele tööelu alustavale iseendale midagi soovitada, siis mis see oleks?

Ära jää tänase töömure kätte end praadima, homne toob alati uued võimalused olukorda parandada.

Nimetage kolm asja, mida töö on õpetanud.

Distsipliini, teistega arvestamist ja enesekindlust.

Milline on olnud kõige ohtlikum või pingelisem tööalane juhtum?

Otse-eetri ajakirjanikuna on mu pingetaluvuse piir üsna kaugele lükatud, sest see töö nõuab valmisolekut igas ootamatus olukorras hakkama saamist ja kiirelt reageerimist.

Näiteks on soovimatu saatekülaline stuudiosse tunginud, eetri ajal kogu tehniline süsteem kokku jooksnud ja saate ajal on ka ähvardavaid sõnumeid saadetud.

Teatavat ohutunnet on tekitanud reportaažid ekstreemsemates kohtades. Näiteks pakkusid korralikku närvikõdi lood militariseeritud Iisraeli–Egiptuse piiril ISISe positsioonide üle vahti pidanud naissõdurite tööst ja Austria–Saksamaa piiril pagulasmasside ületulekust.

Missugused töised harjumused on aidanud kaasa edu saavutamisele?

Enne igasse olukorda sisenemist on oluline teha piisavalt eeltööd ja koguda vajalikku infot. Ainult siis saab olla valmis igaks võimalikuks lahenduskäiguks, mille olukorra areng või vastaspool välja peaks mängima.

Mis on teie soovitus alustavale ametikaaslasele?

Ära kunagi kaotada siirast uudishimu ümbritseva vastu.

Artikkel ilmus Tööinspektsiooni ajakirjas Tööelu, rohkem vaata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles