Video: Pariisis lõi mees end ahistamise eest kaitsnud naist näkku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisis lõi mees end ahistamise eest kaitsnud naist näkku
Pariisis lõi mees end ahistamise eest kaitsnud naist näkku Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Prantsusmaa pealinnas Pariisis ründas mees naist pärast seda, kui naine käskis mehel nilbuste loopimise ja ahistamise lõpetada.

Kohviku turvakaamera jäädvustas, kuidas mees siis naist rusikaga näkku lõi, teatab The Guardian.

Pariisis lõi mees end ahistamise eest kaitsnud naist näkku
Pariisis lõi mees end ahistamise eest kaitsnud naist näkku Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Löögi näkku saanud prantslanna Marie Laguerre jagas oma karmi kogemust sotsiaalmeedias, tekitades paljudes viha. Naise kogemuse lugejad nõudsid, et Prantsusmaa soolise võrdõiguslikkuse minister Marlène Schiappa kehtestaks alates sellest sügisest tänaval löömise eest trahvi.

22-aastase üliõpilase Laguerre’i teatel oli ta Pariisi 19. linnajaos koju jalutamas, kui teda hakkas tülitama ühe kohviku terrassil istunud mees, kellele ta silma jäi.

«Liikusin  sellest kohvikust  mööda ja seal istunud mees hakkas mind ahistama, öeldes seksuaalse sisuga nilbusi. Lisaks vilistas ta mulle järele. Olen ka varem sellist ahistamist kogenud, kuid ma ei pea lubama end ahistada. Ütlesin mehele karmilt, ta ta paneks oma suu kinni,» kirjutas prantslanna sotsiaalmeedias.

Naise sõnul mees vihastas ja viskas teda laual olnud tuhatoosiga, kuid siis tuli tema juurde ja lõi teda kümnete inimeste silme ees täiest jõust näkku.

Pariisis lõi mees end ahistamise eest kaitsnud naist näkku
Pariisis lõi mees end ahistamise eest kaitsnud naist näkku Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Laguerre sõnas hiljem väljaandele Le Parisien, et mees tegi pärast tema löömist seksuaalsusele viitavaid häälitsusi.

Intsident jäi kohviku turvakaamerale ja salvestuselt on näha, kuidas punases suvekleidis naine liigub kohviku juurest. Kohviku terrassil istub musta riietatud mees, kes naisele järele läheb ja teda lööb. Paar kohal olnud meest läksid ründaja juurde, et ta rohkem seda naist ei ründaks.  

Naine jägib mõnda aega sündmuskohal, tänab ta kaitseks välja astunuid, lehvitab neile ja lahkub. Ka musta riietatud mees kaob turvakaamera vaateväljast. 

«Ma ei ole ainus, kellega sellised asjad päise päeva ajal juhtuvad. Olen tüdinenud sellest, et ma ei saa rahulikult tänaval jalutada. On vaja muutust ja kohe,» teatas ahistamise ohver.

Laguerre pani oma sotsiaalmeediapostituse lõppu seksuaalse ahistamise vastase Me Too hashtagi.

Kohviku turvakaamera salvestis jõudis videona Youtube’i, kus seda on vaadatud kümneid tuhandeid kordi.

Prantsuse meedia teatel oli löök nii tugev, et Laguerre’i põsesarn ja kulm said vigastada ning tal tekkis näkku verevalum.

«Sain kohe selle mehe käitumisest aru, et ta ei jäta mind rahule, vaid elab end minu peal välja. Seda näitasid ta kehakeel ja sõnad. Kui ta minu juurde tuli, et mind rünnata, vaatasin talle otse silma. Võtsin löögi vastu rahulikult. Ta vist arvas, et sai mu paika pandud, kuid see ei ole nii,» sõnas prantslanna hiljem meediale.

Laguerre tegi politseile ta ründamise kohta avalduse, mille kohaselt ründas tundmatu mees teda avalikus kohas, kasutades relvana nii tuhatoosi kui rusikat.  

Naise sõnul oli tal õnne, et see juhtum jäi videole ja tal on tõendus selle kohta.

Pariisis lõi mees end ahistamise eest kaitsnud naist näkku
Pariisis lõi mees end ahistamise eest kaitsnud naist näkku Foto: Facebook.com

Prantsusmaa soolise võrdõiguslikkuse minister Marlène Schiappa sõnas juhtumit kuuldes, et ta suhtub sellesse tõsiselt, kuna üha enam tuleb ette, et naised ei saa avalikkuses rahulikult liikuda, sest neid ahistatakse.

Ministri sõnul lubab Prantsuse seadus ahistamise eest trahvi määrata, kuid see seadus vajab täiendamist. Kaalutakse seaduselisa, mis võimaldaks määrata avalikus kohas seksuaalse ründamise eest 90 - 750 euro suuruse trahvi. Ahistamistrahvi saab määrata nii meestele kui naistele, kes avalikus kohas teisi tülitavad ja ahistavad.

«Selline ahistamistrahv aitab ära hoida vägivalla eskaleerumist,» lisas Schiappa.

Prantsusmaa soolise võrdõiguslikkuse minister Marlene Schiappa
Prantsusmaa soolise võrdõiguslikkuse minister Marlene Schiappa Foto: Bertrand Guay / AFP/Scanpix

Prantslaste arvates on seadus üks asi ja tegelik elu teine, sest politseinikud ega ka tähelepanelikud kaaskodanikud ei suuda iga ahistamisjuhtumit märgata.

Pariisi politsei otsib Marie Laguerre’i ahistanud ja löönud meest, kuid teda ei ole veel tabatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles