«Laulupealinnast» pidi seekord lahkuma Pärnu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupealinna teine otsesaade
Laulupealinna teine otsesaade Foto: Viktor Burkivski

TV 3 «Laulupealinnas» sai täna kõige vähem hääli Pärnu ja seoses sellega pidi muusikasaatest lahkuma suvepealinna esindanud Taimo Toomast.

Muusikalisi etteasteid kommenteerisid Silvi Vrait, Ženja Fokin ja pungilegend Villlu Tamme. Kõige vähem said vaatajatelt hääli Tartu, Pärnu ja Laagri. Žürii päästis väljalangejate hulgast Laagri.

Taimo Toomast – Pärnu: Taimo tõi seekord saatesse kuumad lõunamaised rütmid koos Pärnu kuulsaima tantsutrupiga «Lancy». Gipsy Kingsi loos «Baila Me» tuli tantsutüdrukutel lasta ka häälel kõlada ning ooperilauljast Taimo demonstreeris oma tantsuoskust.

Silvi Vrait: Mulle on alati meeldinud «Lancy» tantsutrupp. Ma loodan, et Hispaanias kaotatakse härjavõitlus ja tuuakse see Eestisse. Taimo, ma soovitan sul keha vabaks lasta, siis saab loomulikkust juurde.

Ženja Fokin: Siin oli troopilist kuumust. Tantsupoognad oli kõvad, las see laulja olla.

Villu Tamme: Väga tore oli. Ma ei ole varem nii lähedal istunud ilusatele tantsijatele. Laulja ei paistnud kohati välja ehk seda, et Taimo ei tulnud väga esile.

 

Toomas Lunge – Tartu: Toomas rokkis laval koos laulva perekonnaga Raamat. Mees leidis pere koorist Akadeemlilne Emajõgi, kus laulab perepea Mati koos kolme pojaga ja mida juhendab pereema Karin. Kuna peres on mehi nagu murdu, siis vallutavad nad lava T-Klaasi poolt tuntuks lauldud looga «Meestelaul». Etteastet ilmestasid eriefektid rattakelladega.

Silvi Vrait: Väga mõjuv esitus oli.  Isa võib selliste poegade üle rõõmus olla. Hea loo valik.

Ženja Fokin: Siin oli olemas koopameelus ja ürgsus. Oli olemas jõud. Ma ei ole näinud Tartu inimestel niipalju triiksärke seljas kui täna, kuna see linn on juu kampsuni-pealinn. Väga lahe oli.

Villu Tamme: Ma olin meeldivalt üllatanud. See on kole laul, nagu kandiliste ratastega vanker. See esitus muutis laulu elavamaks. Lunge hääl sobis sinna hästi.

 

Birgit Õigemeel – Kohila: Birgiti kõrval seisis seekord 10-aastane Märten Männiste. Mõni aeg tagasi kirjutas helilooja Riine Pajusaar spetsiaalselt Märtenile laulmiseks imeilusa «Sünnipäevalaulu», mille krapsakas poiss saatis sünnipäevaks kodukandi tüdrukule Birgitile.Lugu puges koheselt Birgiti südamesse ja lauljatarile tundus ainuõige valikuna seda ka saates esitada.

Silvi Vrait: Märten on mu südame võitnud. Tal on hea tämber ja puhas lauluhääl.

Ženja Fokin: Ma olen sama lummatud nagu Birgit. Birgit sa oled lavale toonud suure artisti, kellest me kuuleme veel tulevikus palju. Märten sa oled lavale loodud.

Villu Tamme: Enda sünnipäeval paneksin pisara maha küll. See oli ilus. Ma pool laulu mõtlesin, et mis vilja Birgiti kleit meenutab.

 

Koit Toome – Laagri: Koidu missioon oli leida partneriks daam vanuses 41-65. Koidu õnneks viis saatus ta kokku kunagise baarvarietee „Tallinn“ tähe ja praeguse tantsupedagoogi Ülle Tomingaga. Kui siiani on Koit saates räppinud ja tantsinud, siis seekord üllatas ta televaatajaid taas, esitades koos Üllega kelmika loo «Miljonär».

Silvi Vrait: Minul on hea meel Ülle sind laval näha. Oled meie varieteede superdiiva.

Ženja Fokin: Ülle, te olete suurepärane naine. Ülle oli mu õpetaja ja ma tean et ta on veel paljuks võimeline.

Villu Tamme: Minus tekitas see nostalgiat. See meenutab olukorda kui selliseid numbreid esitatid sõduritele enne rindele minekut.

 

Tanja Mihhailova – Kohtla-Järve: Tanja missioon oli leida partneriks tuntud inimene, kes ei ole laulja. Selle nädala ülesanne oli lauljatarile aga eriti keeruline – ta pidi korraldama oma esinemise saates nii, et samal ajal oleks võimalik viibida ka teater Vanemuise laval. Imeline «Sinu hääl» kõlas Tanja ja endise riigikogulase Tiit Kuusmiku kauni duetina, neid toetas laval Kohtla-Järvelt pärit saksofonist Virgo Veldi.

Silvi Vrait: Ma arvan, et Tanja energia laval kohal olles oleks paremini mõjunud. Aga te olite selle hästi lahendanud. Mulle väga meeldis soprani soolo.

Ženja Fokin: See oli hurmav ilmateade. Tanja oli läbi ekraani meiega.

Villu Tamme: Laul on imeilus. Ma olin hämmingus, kuidas see tehtud oli.

 

Ott Lepland – Kärdla: Laulupartneri leidmiseks korraldas Ott Kärdlas neidude hulgas ettelaulmise ning valituks osutus sarmikas Triin Salin. Mõlemad lubasid Kärdlat väärikalt esindada Vennaskonna tuntuima looga «Insener Garini hüperboloid».

Silvi Vrait: Triinul oli lavanärv parem kui Otil. Laul uues tämbrite rohkes kuues mõjus hästi.

Ženja Fokin: Vingelt panete Hiiumaa. Triinul oli mikroseelik seljas - kas uus kuum paar või mitte?

Villu Tamme: Cool oli. Tõnu Trubetsky versioonist olen juba tüdinenud. See oli kompaktsemaks tehtud. Peale kolmandat salmi ei hakanud igav. Trubetsky on kirjutanud üldse häid laule ja need kõlavad hästi paljude esituses.

Eelmisel pühapäeval langes konkurentsist välja Otepää. Saate lõpus avalikustati kolm kõige vähem hääli saanud paika(Tartu, Pärnu, Laagri), kelle hulgast eksperdid said päästa ühe(Laagri), ülejäänud kaks esitasid oma laulud uuesti, seejärel selgus uue telefonihääletuse tulemusena saatest lahkuja(Pärnu).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles