«Mantlipärijast» oli sunnitud lahkuma Riho

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Eensoo
Riho Eensoo Foto: TV3

«Mantlipärijast» oli sunnitud lahkuma suhteliselt tagasihoidlik Riho, kuna Armin Karu arvates oli tema panus selles saates kõige nõrgem.

Miljonikroonise töölepingu ning tippjuhi koha eest Olympic Entertainment Groupis alustasid seekordses TV3 «Mantlipärija» saates heitlust kuus noort inimest: 30-aastane tootejuht Veronika Pavlova, 29-aastane tegevjuht Sverre Puustusmaa, 29-aastane tootegrupijuht Riho Eensoo, 35-aastane osakonnajuhataja Piret Paabusk, 37-aastane klienditeenindusjuht Marju Kaev ja 24-aastane juhatuse liige Lauri Paeveer.

Karmiina võistkonnas alustasid Lauri juhtimisel Piret ja Marju ning Impera nimelises võistkonnas jätkasid Sverre eestvedamisel Veronika ja Riho.

Võidu saab võistkond, kes teeb Valio uuele laktoosivabale piimale kõige parema välireklaami. Armin Karu valis võistlejatel jaoks just keerulisema toote, mida inimesed ei tea ning mille müümiseks tuleb luua ka adekvaatne sõnum.

Võistkondadel tuli välja mõelda kontseptsioon, teha kujundus ning see siis ka teostada. Kasutada oli võimalik kõike selleks vajalikku – fotograafi, disainerit, trükikoda ja reklaampindu.

Võistkond Karmiina otsustas lahendada reklaami lakooniliselt ja väga visuaalselt, tõstes esile piimapaki ning öeldes otse välja, et tegemist on esimese laktoosivaba piimaga Eestis. «Laktoosivaba peab kaugelt silma paistma,» seletab Lauri. Välireklaami juurde kuuluvad ka väikesed flaierid, mis seletavad täpsemalt lahti laktoosi olemuse.

Võistkonnas Impera pakub Veronika, et reklaami puhul peaks ära olema toodud soojus, südamlikkus, pere ja piima hea maitse. Sõnum võiks olla «tervislik piimajook kõigile», millest aga välireklaamile jääb alles «naudi tervist». Nemad üritavad oma sõnumit esitada veidi keerulisemalt – pildil kasutatakse isa ja tütart, kes naudivad piima ja pannkooke maasikatega. Impera teeb veel lisaks maha kriidiga jalajäljed, mis peaksid inimese reklaami juurde viima.

Reklaamid püsti, hakatakse möödujatelt vastasvõistkonna reklaami kohta küsimusi küsima. Vaatama on tulnud ka neljaliikmeline ekspertide grupp, kes tööle ka lõpliku hinnangu annavad.

Proffide komisjoni kuuluvad kaks inimest reklaamifirmast, üks Valio esindaja ning üks välireklaami firma esindaja.

Neile meeldis rohkem Karmiina slõugan, sest see ütle selgelt ära, millega on tegu. Karmiina välireklaam oli nende meelest selgema sõnumiga ning käigu pealt lihtsamini haaratav. Flaieri idee meeldis proffidele ka. Asi, mis Karmiina reklaami puhul ei meeldinud, oli selle külmus ja veidi kaugeks jääv.

Impera puhul jäi proffidele mulje, justkui oleks tegu tervisliku liikumisega ning slõugan jäi tootest veidi liiga kaugeks. Küll aga meeldis neile jalajälje idee.

Proffide komisjon valis üksmeelselt paremas Karmiina, kes said auhinnaks langevarjuhüppe ning Impera võistkond pidi minema nõukogu ette.

Nõukogus küsib Armin Karu koheselt Sverrelt, et kes oli kõige nõrgem selle ülesande lahendamisel, mille peale saab vastuse, et Veronika. Veronika kaitseb ennast ning leiab, et tema meelest on nõrgim siiski Riho ning et ta ei ole kõige nõrgem juba ka seetõttu, et on eelnevatel kordadel võistkonda edukalt juhtinud ning ka võitnud.

Nõukodu leiab, et Riho tegi ülesande teostamise jooksul suu lahti vaid paaril üksikul korral. Riho kaitseb, et lõppfaasi põhjalikud muutused tulid just tema suust.

Armin Karu ei näe ühtegi asja, mida Veronika oleks valesti teinud ning palu, et noormehed teda veenaks. Lõpuks tunnistab ka Sverre, et kui ainult viimast ülesannet silmas pidada, siis ei saa ta tõepoolest Veronikat allapoole suruda kui Rihot.

Leitakse, et kõige suurem viga oli slogan, Sverre arvab, et see oleks võinud olla «uus piimajook» vms., mille peale Armin Karu küsib, et kes slogani välja mõtles, millele koheselt vastust ei tule. Hiljem küll selgub arutelu käigus, et Riho ülesandeks oli välja mõelda tekstid.

Karu ütleb Veronikale, et poisid ütlesid, et ta olevat natuke hüsteeriline, mille peale naine kaitseb ennast ja seletab, et ta ei ole hüsteeriline.

Lõpuks leiab Karu: «Ma ei taha poistega nõustuda, et sa kaotad pea.» Veel lisab ta, et poisid tahtsid Veronika välja süüa, mis ei ole ilus. Tema arvates oli kõige nõrgem ikkagi Riho, mistõttu ta ka vallandatakse.

Saate lõpus avaldab nõukogu veel lootust, et Veronika seda usalduskrediiti ära ei kasutaks ning nendib, et Veronika tundub olevat õppust võtnud.

Järgmine saade on viimane enne Eestist ärasõitu, mille käigus peavad võistkonnad väga lühikese aja jooksul kokku kutsuma pokkerimängule nii palju Eesti kuulsusi, kui võimalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles