Naiskoomik Sarah Silverman: ma ei ole pedofiil

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah Silverman
Sarah Silverman Foto: AFP / Scanpix

Naiskoomik Sarah Silverman langes hiljuti kriitikute küüsi, kui päevavalgele tuli tema 2009. aastal tehtud säuts, kus ta tegi nalja pilastamise üle.

Fännid tõid päevavalgele säutsu, kus oli kirjas: «Kuulge, kas seda loetakse pilastamiseks, kui laps teeb esimese käigu? Mul on sellele kiiret vastust vaja.»

Kuigi 47-aastane koomik on saanud säutsu, mida on ikka võimalik tema lehelt leida, eest palju kriitikat, otsustas Silverman vastata kõigile neile, kes teda pedofiiliks kutsusid, kirjutas Metro.

Sarah Silverman
Sarah Silverman Foto: SCANPIX

Silverman kirjutas: «Mingid väga kummalised inimesed ütlevad et ma olen pedofiil: nalja eest, mis ei pärine niivõrd kaugest ajast, kui kõvasid absurdseid nalju koomikute poolt võeti sellisena nagu need olid ehk naljana, mitte riigi julgeolekule seisukohalt kahjulikult inimestele, kes valelikult enda väärtustest kinni hoiavad (samal ajal karjudes, et riik on liiga poliitiliselt korrektne).»

Kuid mõnda tema 12,5 miljonit jälgijat ei huvitanud tema selgitused. «Ilmselgelt ei olnud selles säutsus midagi naljakat,» kirjutas üks. «Vahet ei ole, kuidas sa seda ütled, pöörad või keerad, fakt on see, et see oli maitsetu ning šokeeriv,» kirjutas teine.

Ning kolmas lisas: «Kui sa pead tegema halbu nalju riskide sellega kellelegi haiget teha, siis sa ei ole hea koomik. Saa endast üle ja hakka heaks.»

Selliseid on veel terve trobikond.

Kui enne skandaalse säutsu avalikuks tulekut oli naise jälgijate arv 12,5 miljonit, siis ka praegu on see number sama ja märkimisväärselt kahanenud ei ole.

Sarah töötab praegu telekanali Hulu jaoks, kus teeb saadet «Ma armastan sind, Ameerika.» Telekanali esindajad ei ole veel teemat kommenteerinud.

Sarah Silverman
Sarah Silverman Foto: SCANPIX

Silvermani aastate tagune säuts tuleb päevavalgele vaid mõni aeg pärast seda, kui Disney korporatsioonile avaldati «Galaktika valvurite» režissööri James Gunni säutsud, kus ta naljatles pedofiilia ja vägistamise üle. Disney vallandas James Gunni kohe järgmisel päeval, kuna säutsud ei vasta korporatsiooni väärtustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles