Kingavalmistajad vaidlevad Bushi suunas visatud kingade üle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingatootjad vaidlevad, millises firmas valmistatud jalatsitega visati USA presidenti George Bushi
Kingatootjad vaidlevad, millises firmas valmistatud jalatsitega visati USA presidenti George Bushi Foto: AP / Scanpix

Lähis-Ida kingatehaste omanikel tekkis vaidlus selle üle, mis firmas valmistatud kingadega USA presidenti George Bushi visati.

Iraagi ajakirjanik Muntazer al-Zaidi viskas Bushi kingapaariga möödunud nädalalõpul toimunud  pressikonverentsil, kirjutab Reuters.

Nüüd kinnitavad Iraagi ja Liibanoni, kuid isegi ka Türgi kingavalmistajad, et sündmuse keskpunktis olid just nende toodetud jalatsid.

Al-Zaidi venna kinnitusel valmisid Bushi suunas saadetud kingad Baghdadis  Alaa Haddadi kingatehases.

Türgi päevalehe Yeni Safaki andmetel aga viskas ajakirjanik presidenti Türgi kingafirmas Ramazan Baydan valminud jalatsitega.

Artiklis ülistas Baydan oma firma toodangut, lisades, et nende valmistatud kingad on nii pehmed, et kui Bush oleks pihta saanud, ei oleks tal muhkugi tekkinud.

Liibanoni ajaleht as-Safir seevastu kirjutas, et al-Zaidi  külastas novembris Beirutit ning võis sealt endale uued kingad osta.

Enamik Iraagis müüdavatest jalatsitest on valmistatud Hiinas, kuid mitte ükski sealsetest jalatsivalmistajatest ei ole teatanud, et Bushi visati just nende tehtud kingadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles