Vaata: Eesti bändil Zorg valmis uus video loole «Rooste»!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader videost / Youtube.com

Ansamblil Zorg valmis Eesti esimene pikselatsioonitehnikas muusikavideo.

Pikselatsioon on animatsiooni liik, nukufilm, kus nukkude asemel on inimesed. Video on Zorgi eelmisel aastal ilmunud plaadi nimiloole «Rooste» ning selle valmimiseks tehti 5825 fotot. Video on ühtlasi ka Zorgi laulja Lemo bakalaureuse diplomitöö Tallinna Ülikoolis.

Eesti eksperimentaalse / industriaalse metali bänd Zorg andis 2010 aasta septembris, pärast 9 aastast vaheaega välja stuudioalbumi «Rooste».  Plaadi nimilugu oli üks esimesi uusi lugusid, mis valmis aastal 2003 koos uue laulja Lemoga.Toona veel inglise keeles.
2011 aasta talve lõpus kohtusid Zorg ja Eesti pikselatsiooni vaieldamatud meistrid Forkfilmist ning mõte videost «Roostele» hakkas idanema. Põhjuseid oli rohkem kui üks, räägis Lemo, kes on video idee autor ja režissöör: «Lisaks sellele, et teha Zorgile eriti cool video olin ma parasjagu lõpetamas oma 14 aastat tagasi pooleli jäänud ülikooli. Teha oma bändile video diplomitööks, no kas saaks veel paremini minna. «Roostele» oli keerelnud videoideena minu peas juba mõnda aega kuni leidis sobiliku vormi ning loo, läbi mille seda jutustada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles