Hiinlane Wen Xidel on gurmaan, kuid mitte tavaline gurmaan.
Hiina gurmaani lemmikud on maod ja õlu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimelt maiustab 41-aastane mees madude ja õllega, kirjutab China Daily.
Wangzhuangis elava mehe kinnitusel on ta madudesööja olnud viimased kümme aastat.
Mees jätkas, et madude söömine sai alguse kihlveost, kuid nende roomajate maitse hakkas talle meeldima.
«Jäin selle delikatessi lõksu. Maod võivad haiseda, kuid nende liha on hõrk,» selgitas Wen.
Oma isa jälgedes astub ka Wen Xide poeg, kes sel aastal on suutnud juba ära süüa kaheksa madu.
Arstide sõnul võib keetmata või küpsetamata madude söömine ohtlik olla.
«Toore maoliha söömise tõttu võivad tekkida näiteks seedeelundkonna ja närvisüsteemi haigused,» lisasid arstid.