Galerii: Noorkuu kontsertreis Ameerikas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorkuu USA-s, detsember 2008
Noorkuu USA-s, detsember 2008 Foto: Erakogu

Ansambel Noorkuu viibis detsembrikuu esimesel nädalal Ameerika Ühendriikides ning andis seal kokku kolm kontserti.

Nende kontsertidega lõpetati ühtlasi terve aasta kestnud Eesti Vabariigi 90. juubeli pidustused. Samuti esitles Noorkuu sealsele publikule oma äsja ilmunud  albumit  «Noorkuu Live 2008».

Kontserdid toimusid 2. detsembril Marylandi osariigi pealinnas Annapolises, 3. detsembril USA Ringhääligu Peakorteris Washingtonis (Voice of America) ning 4. detsembril New Yorgi Eesti Majas.

Nendest kõige olulisemaks võiks pidada kontserti Washingtonis, mida külastasid nii Eesti Vabariigi Suursaadik Ameerika Ühendriikides – Väino Reinart, mitmed USA Kongressi liikmed kui ka kohalikud ajakirjanikud. Noorkuu esitas laule inglise ja eesti keeles.

Paljud palad olid pärit uuelt albumilt ning kuna tegemist oli otsapidi jõulukontserdiga, siis ei jäänud laulmata ka tuntumad jõululaulud. Kontsert õnnestus suurepäraselt ning Noorkuule omaselt ei jäänud ka publik laulutamata.

Noorkuu kontserti New Yorgi Eesti Majas kuulas suur hulk kohalikke eestlasi. Teiste seas Eesti Vabariigi Peakonsul USAs – Jaanus Kirikmäe, New Yorgis töötavad ja õppivad Eesti lauljad Hanna-Liina Võsa, Lenna Kuurmaa ning ka puht juhuslikult USAs viibinud Henry Kõrvits (Genka).

Pärast kontserti toimus legendaarses Eesti Maja pubis vinge pidu varajaste hommikutundideni. Tantsiti laudadel ja baariletil, lehvisid sinimustvalged lipud ja kõlasid isamaalised laulud.

«Oli omamoodi võimas tunne keset New Yorki koos kaasmaalastega ühiseid asju arutada,» jutustas reisist Elu24.ee’le Noorkuu juhtfiguur Martti Meumers.

Praegu annab Noorkuu jõuluhõngulisi plaadiesitluskontserte Eesti erinevais paigus ning need kestavad vahelduva eduga kuni detsembri lõpuni. Lisainfot kuupäevade ja kellaaegade kohta saab Noorkuu ametlikult kodulehelt www.noorkuu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles