Video: «Võimatu missioon» filmide staari Ving Rhamesi peeti murdvargaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Võimatu missioon 3». Pildil Ving Rhames
Kaader filmist «Võimatu missioon 3». Pildil Ving Rhames Foto: Rights Managed / PARAMOUNT PICTURES TM & Copy/Scanpix

Menukate «Pulp Fiction ja «Võimatu missioon» filmide staar Ving Rhames meenutas raadiosaates, kuidas ta 2016. aastal politsei poolt ta enda kodus kinni peeti, kuna arvati, et ta on murdvaras.

Politsei saabus  Californias Santa Monicas asuvasse eramute piirkonda, kuna sai kõne, et seal liigub kahtlane, suur ja tugev tumedanahaline mees, kes ühte majja sisse murdis, teatab The Guardian.

59-aastase staari teatel elab ta Los Angelese eeslinnas Brentwoodis, kuid tal on maja ka Santa Monicas, kus ta just sageli ei viibi.

Ving Rhames
Ving Rhames Foto: Wikipedia.org

«Olin Santa Monica majas, kui politsei mu ukse taha tuli. Kell oli umbes 14.15.  Politseinik hoidis mind sihikul, nagu oleksin pätt. Lisaks pidin käed üles tõstma. Ma ei jõudnud selgitada, et olen selle maja omanik,» sõnas näitleja 29. juulil online-raadios Sirius XM esinedes ja rassismiteemal vesteldes. 

Staari teatel oli sündmuskohal mitu politseinikku, teiste seas ka politseikapten, kelle pojaga tema poeg suhtleb. Politseinikel oli igaks juhuks kaasas ka koer, kuna nad arvasid, et tegemist võib olla narkokuriteoga.

Rhamesi sõnul tundis politseikapten ta lõpuks ära ja sai aru, et ta ei ole murdvaras.

Kaader filmist «Võimatu missioon 3». Pildil Ving Rhames
Kaader filmist «Võimatu missioon 3». Pildil Ving Rhames Foto: Rights Managed / PARAMOUNT PICTURES TM & Copy/Scanpix

«Ta sõnas mulle, et tehti viga ja ta vabandab. Ütlesin neile, et kui uksele oleks tulnud mu poeg, kellel oleks olnud käes kas mängkonsool või midagi sarnast, kas nad oleksid pidanud seda relvaks ja mu poega tulistanud,» lausus näitleja.

Rhames sai teada, et üle tänava elav naaber helistas politseisse, kuna arvas, et vastasmajja sisenenud tumedanahaline mees on kurjategija.

«Kui politseinikud teda küsitlesid, eitas naaber politseile helistamist. Olin oma kodus vaid šortsides ja tundsin end mõnusalt, kuid naaber rikkus selle puhkehetke. Stseen oli nagu mõnest märulifilmist, sest nii kui ma ukse avasin ja välja astusin, nägin end olevat üheksamillimeetrisega sihikule võetud,» meenutas staar.

Santa Monica politsei ei ole juhtumit kommenteerinud, kuid sotsiaalmeedias kirjutati, et «Võimatu missioon» filmide staari Ving Rhamesi on küll raske kellegi teisega segamini ajada.

Kaader filmist «Võimatu missioon 3». Pildil Tom Cruise (vasakul), Ving Rhames (keskel) ja Simon PeggMISSION: IMPOSSIBLE III TOM CRUISE, VING RHAMES, SIMON PEGG Date: 2006
Kaader filmist «Võimatu missioon 3». Pildil Tom Cruise (vasakul), Ving Rhames (keskel) ja Simon PeggMISSION: IMPOSSIBLE III TOM CRUISE, VING RHAMES, SIMON PEGG Date: 2006 Foto: Rights Managed / PARAMOUNT PICTURES / Ronald Gran/Scanpix
Tmo Cruise ja Ving Rhames filmivõttel
Tmo Cruise ja Ving Rhames filmivõttel Foto: Rights Managed / Ronald Grant / Mary Evans / PARA/Scanpix

Rhames sõnas, et viimasel ajal on USAs aina enam tulnud ette juhtumeid, milles politsei on pidanud kinni ja isegi arreteerinud tumedanahalisi ameeriklasi hoolimata sellest, et nad ei ole midagi kuritegelikku teinud.

Fox News teatel leidis üks selline juhtum 2009. aastal aset Massachusettsis Cambridge’is, kus naaber teatas kahtlase tumedanahalise isiku liikumisest. Politsei pidas siis ta kodus kinni Harvardi tuntud kirjandusteadlase ja ajakirjaniku Henry Louis Gatesi.

See juhtum tõi kaasa üleriigilise rassimiteemalise diskussiooni. USA president Barack Obama kutsus Gatesi ja teadlase arreteerinud valgenahalise politseiniku Valgesse Majja, et probleemi arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles