Tallinna Tehnikaülikoolis saab kino

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool
Tallinna Tehnikaülikool Foto: Marina Puškar

19. novembril toimub Tallinna Tehnikaülikoolis TTÜ Kino avapauguna filmifestival «Eesti filmi öö».

Festival sisustab esmaspäeva õhtu uute Eesti mängufilmide ja filmitudengite lühifilmidega. Oma loomingust räägivad ka filmitegijad Hardi Volmer, Peeter Simm, Rainer Sarnet ning noored filmitudengid.

«Tallinna Tehnikaülikoolis on filmikunsti alati kõrgelt hinnatud. Veel paari aastakümne eest tegutses meie ülikoolis üle linna kuulus filmiklubi, mille korraldatud filmiõhtutel näidati palju väärtfilme, sealhulgas tollal kinoteatrites esitamiseks keelatud filmikunsti pärleid,» märgib oma tervituses TTÜ prorektor Andres Keevallik.

«Tudengite filmiöö sarja on korraldatud juba üle aasta ning tudengite filmihuvi on osutunud üle ootuste suureks. Kooli 90. juubeli tulekul sai heakskiidu TTÜ Kino projekt, mille avalööki saab nautida juba tuleval esmaspäeval,» kinnitab TTÜ Kino projektijuht Kaupo Eerme.

«Edaspidi plaanime lisaks väärtfilmide tutvustamisele viia läbi ka filmikoolitusi ning tuua tudengite ette põnevaid esinejaid.»

Festivali programmi moodustavad dokumentaalfilm «Mees animatsioonist», mängufilmid «Georg», «Kuhu põgenevad hinged» ja «Sügisball» ning tudengifilmid «Imre», «Hargnevate teede aeg» ja «Bilocation».

Festival saab alguse esmaspäeval, 19. novembril kell neli pärastlõunal ning lõpeb arvestuslikult kesköö paiku. Filmimaraton toimub TTÜ aulas ja energeetikamajas (auditooriumis VII-226).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles