Salong kutsub loomingut jagama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaraamatukogu huvijuht Vilja Volmer
Linnaraamatukogu huvijuht Vilja Volmer Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnaraamatukogu avab täna Kondase keskuses värske loomingu salongi, mis koondab kõik loomeinimesed, sõltumata east ja soost.

Salongiõhtute korraldaja, raamatukogu huvijuhi Vilja Volmeri sõnul ei ole loomingul piire. «Oodatud on luuletused, kirjatükid, laulud, muusika, maalid, fotod ja performance’id,» loetles ta. «Looming on seegi, kui oled välja mõelnud mustri ja kudunud imeilusad kindad või oskad küpsetada häid kooke.»

Salongiõhtute eestvedaja on luuletaja Kristiina Ehin.

Kuigi korraldaja on linnaraamatukogu, otsustati kogunemispaigaks valida Kondase keskus. «Seal on ideaalne ruum, mida varem pole kasutatud,» selgitas Volmer.

Ranget alguskellaaega välja ei käida — on kokkulepe, et kohtutakse päikeseloojangul. Enne iga kohtumiskorda ilmub täpsem teave linnaraamatukogu Facebooki leheküljele.
Korraldajad soovivad luua vaba atmosfääri, et osalejatel tekiks kihk lavale esinema minna. «Samasugune tunne oli «Luuleprõmmul», kus esinejad muudkui tulid. Tihkasin isegi seal oma sahtlisse kirjutatud luuletustega üles astuda ja neid kuulajatega jagada,» sõnas Volmer.

Samuti tekib sellises vabas õhkkonnas vahetu tagasiside ning oma andele ja oskustele saab kinnitust ka kõige tagasihoidlikum looja.

Kuigi salongiõhtud on vabad ja piire seada ei soovi, kehtib seal kaks tingimust. Esiteks peab looming olema nii värske, et seda pole enne nähtud ega kuuldud. «See kehtib ka varem tuntust kogunud kirjanike ja teiste kohta,» toonitas Volmer.

Teine oluline nüanss on see, et igaüks, kes kohale tuleb, peab midagi esitama.

«Niimoodi on kõik kohalolijad võrdses olukorras ja nii-öelda haavatavad,» selgitas korraldaja. «See tingimus esimesel korral ei kehti, nii et ootame ikkagi kõiki huvilisi.»
Kohtumiskuupäevad on 10. november, 8. detsember, 19. jaanuar, 9. veebruar, 8. märts, 5. aprill ja 3. mai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles