Glenn Close´ist sai mees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glenn Close
Glenn Close Foto: SCANPIX

Hollywoodi staar Glenn Close mängib uues filmis 19. sajandil elavat Iiri naist, kes soolise diskrimineerimise tõttu peab meheks hakkama.

Film kannab pealkirja «Albert Nobbs» ning selle režissööriks on Rodrigo Garcia, kirjutab Huffington Post.

Linateos põhineb Iiri romaanikirjaniku George Moore`i lühijutul.

Close'i kehastatav peategelane on teenijanna vallaslaps ja selle tõttu on naisena ta elu raske. Ta elu hakkab paremini minema alles siis, kui temast mees saab. Hiljem tahab ta oma äri rajada.

Glenn Close´i arvates võis tema tegelane olla transseksuaal.

«Ta ei mõistnud oma seksuaalsust, sest sel ajal sellest ei räägitud. Ta kaotas oma õige identiteedi, et karmis keskkonnas paremini hakkama saada. Ta hakkas tegema tööd, kus ta sai mees olla, kuid samas ka märkamatu. Selle tõttu võis temas mingi identiteedimuutus toimuda,» selgitas näitlejanna.

Close mängis seda rolli esmakordselt 1982. aastal teatrilaval. Tal kulus üle 20 aasta, enne kui sellest film valmis. Nimetatud linateost taheti teha juba 2000. aastate alguses, kuid rahaliste probleemide tõttu jäi see tegemata.

Close mängib nüüdses filmis peategelast, kuid on samas ka käsikirja kaasautor ja –produtsent. Teine osapool on John Banville.

Filmi esilinastus toimus selle aasta septembris Toronto filmifestivalil.

Lisaks Glenn Close´ile mängivad seal veel Mia Wasikowska, Aaron Johnson, Janet McTeer, Jonathan Rhys Meyers, Brendan Gleeson ja Maria Doyle Kennedy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles