Viljandis näeb värskeimat eesti filmi

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe salongkinos saab vaadata Rain Sarneti filmi «Idioot».
Männimäe salongkinos saab vaadata Rain Sarneti filmi «Idioot». Foto: Elmo Riig / Sakala

17. oktoobrist linastub Männimäe külalistemaja salongkinos Rain Sarneti film «Idioot», mis on valminud Fjodor Dostojevski samanimelise suurromaani ainetel.

Film esilinastus Tallinnas 12. oktoobril.

Rainer Sarneti käsitlust «Idioodist» võib vaadelda kui kirglikku ja põletavat armastuslugu või filosoofilist jutustust inimesest, kelle vahetu käitumine tekitab teistes rahutust ja häbi ning igatsust headuse järele.

Film on üles võetud Narva Aleksandri kirikus ning Tallinnas dominiiklaste kloostris ja Mustpeade majas. Filmis mängivad Risto Kübar, Katariina Unt, Tambet Tuisk, Ain Lutsepp, Tiina Tauraite, Ülle Kaljuste, Ragne Veensalu, Taavi Eelmaa, Juhan Ulfsak ja teised.

Operaator on Mart Taniel, helilooja Ülo Krigul, kunstnik Jaagup Roomet, kostüümikunstnikud Jaanus Vahtra ja Riina Põldroos ning produtsent Katrin Kissa.

Filmi rahvusvaheline esilinastus oli 9. oktoobril Busani filmifestivalil Lõuna-Koreas, mille võistlusprogrammi see valiti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles