Kas see ongi tulevik? Hiina pilvelõhkuja sai üle 100 meetrise kunstliku kose (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina ehitusfirma on teinud omamoodi ajalugu luues esimest korda kunstliku kose, mis on esimene pilvelõhkuja külge ehitatud ning ühtlasi ka maailma kõrgeim kunstlik kosk. 

Kosega pilvelõhkuja asub kirde Hiinas, Guiyangis ning on veidi üle 106 meetri kõrge. Veeringluse eest hoolitsevad 4 suurt pumpa. Lisaks ette tulnud tehnilistele raskustele ehitamise ajal, on selle kasutamine väga kulukas. Eeldatavasti maksab üks tund 85 eurot, seega lülitatakse see sisse vaid tähtsate sündmuste puhul, kahekümneks minutiks korraga. 

Mitmed kohalikud kiidavad ehitise heaks ja mõistavad selle unikaalsust ja potentsiaalselt turismi kasvu nende linnale, samas peavad teised ehitist koledaks ja raiskavaks. Viis aastat tagasi oli Guiyang üks vaesemaid piirkondi, kuid tänu mitme suurfirma kontori looimisele ning majanduslikule panustamisele on sellest saanud üks progressiivsemaid ja kiiremini kasvavamaid linnu kirde Hiinas. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles