Unerohi äratas norralase viis aastat kestnud koomast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zolpidem
Zolpidem Foto: pharma.net

Norralane Ronny Flenmore on hea näide sellest, et lootust ei tohi kaotada.

Veel paar nädalat tagasi lamas Flenmore Lõuna-Norras asuvas Porsgrunni haiglas koomas, kirjutab STT.

Mees oli koomas 2002. aasta aprillis toimunud autoõnnetusest alates. Viie aasta jooksul ei olnud ta kordagi kontaktivõimeline.

Mehe ema nägi aga juhuslikult dokumentaalfilmi koomapatsientidest, kes toodi Zolpidem unerohu abil uuesti teadvuse juurde.

Flenmore´i ema rääkis sellest tema poega ravivale arstile, kes oli nõus Zolpidemiga katsetama.

Nii arsti kui ka mehe vanemate suureks üllatuseks ja rõõmuks ravim mõjus.

«Lõpuks Ronny tuligi teadvusele, esialgu saamata aru, kus ta on. Kuid juba 15 minuti pärast ta naeratas. Ta käed töötasid ja ta suutis ka asju haarata,» sõnas koomas olnud mehe isa Helge Flenmore.

Helge Flenmore jätkas, et varsti tuli üle ta poja huulte ka esimene sõna.

Arsti sõnul vajab koomas olnud mehe organist veel pikaajalist taastumist. Arst määras, et mees jääb niikaua Zolpidemi ravile, kuni tal enam mitte mingeid kooma järelsümptomeid näha pole.

«Ma ei saa garanteerida, et Ronny Flenmore täielikult paraneb ja ta keha kõik funktsioonid taasutvad. See on juba suur samm, et ta kuuleb ja näeb ning saab tema ümber toimuvast aru,» lisas arst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles