Galerii: «Rippuv süda» müüdi oksjonil rekordhinnaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Koonsi teos «Rippuv süda»
Jeff Koonsi teos «Rippuv süda» Foto: AP / Scanpix

Roostevabast terasest kunstiteos «Hanging Heart» (Rippuv süda) müüdi Sotheby`s oksjonimaja oksjonil rekordhinnaga – 23,6 miljoni dollariga (252,5 miljonit krooni).

Oksjonimaja esindaja sõnul on «Rippuv süda» praegu elusolevate kunstnike teostest oksjonil kõige kallimalt müüdud teos, kirjutab AFP.

«Punast värvi «Rippuvat südant» peavad kunstiasjatundjad kunstnik Jeff Koonsi üheks tähtsamaks teoseks,» sõnas Sotheby`s oksjonimaja pressiesindaja Lauren Gioia.

«Rippuv süda» on kolm meetrit kõrge ja kaalub 1590 kilogrammi. See teos valmis Koonsil niinimetetud sünnipäevade ja tähtpäevade teoste sarjas «Celebrations». Samasse sarja kuulub ka «Diamond(Blue)» teos.

«Koons on kunstnik, kes teeb võimatust võimaliku ja ta ei otsi kergemat vastupanuteed,» sõnas Sotheby´s oksjonimaja tänapäevakunsti osakonna juht Tobias Meyer.

Meyeri kinnitusel oli eelmine oksjonirekord kunstnik Damien Hirsti käes, kelle teos «Lullaby Spring» müüdi 19,5 miljoni dollariga (208 miljoni krooniga). Hirsti teos oli roostevabast terasest kapp, kuhu olid pandud 6136 erivärvilist tabletti.

Koonsi «Rippuva südame» pani oksjonile tundmatuks jääda soovinud ameeriklasest kunstikollektsionäär. Selle teose ostis ära Gagosain Gallery, kelle valduses on ka teine sama sarja teos «Diamond (Blue)».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles