Kuula: Nokia vahetab oma staar-mobiilihelina välja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia.
Nokia. Foto: SCANPIX

22-aastane Itaaliast pärit Dj Valerio Alessandro võitis Nokia korraldatud mobiilihelina konkursi. Tema tehtud uus 27-sekundiline «Nokia Tune Dubstep Edition» leiab koha pea 100 miljonis uues telefonis.

22-aastasel helidisaini lõpetanud Valerio Alessandrol on võidu üle hea meel. «Ma ei osanud loota, et minu versioon on nii populaarne ja kõrgelt hinnatud Nokia poolt. See oli tore üllatus.»

Nokia käivitas konkursi 5. septembril, kus kutsus inimesi üles looma uusi Nokia helinaid. Konkursi kodulehte külastas 1.4 miljonit inimest. «Ma leidsin infot selle konkursi kohta õpetaja blogist, ta soovitas proovida,» ütles Valerio.

«Ma tegin dubstepi versiooni Nokia helinast, kuna see stiil on viimase kahe aasta jooksul muutunud populaarseks. Uus helin peaks meelitama just noori kliente,» lisas Valerio.

Võidu helina valis välja seitsmeliikmeline žürii. « See heli avaldas meile kõigile muljet. «Nokia Tune Dubstep Edition» on energiline ja tekitab joovastust. Otsisime värsket, kütkestavat ja originaalselt, kuid erilist helinat, » ütles žüriis olnud Julian Treasure ning lisas, et nad kuulasid läbi läbi 3000 minutit mobiilihelinaid.

Kokku osales konkursil 6200 mobiilihelinat. Võitjat premeeriti lisaks veel 10 000 dollariga. Viiele paremale kingiti 1000 dollarit ja nende mobiilihelinad on saadaval Nokia kodulehel.

Nokia praegune mobiilihelin on pärit aastast 1902, mille autor on Hispaania helilooja Francisco Tarrega. Seda helinat kuuleb päevas hinnanguliselt 1.6 miljardit korda.

Kuidas uus Nokia helin tundub?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles