Kümnekuune laps kadus müstiliselt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnekuune Lisa Irwin
Kümnekuune Lisa Irwin Foto: SCANPIX

USAs Kansas Citys kadus rohkem kui nädal tagasi kümnekuune Lisa Irwin.

Lapse vanemad Deborah Bradley ja Jeremy Irwin pöördusid avalikult lapse röövinu poole, et ta nende tütre tagasi tooks, kirjutab foxnews.com.

Deborah Bradley sõnul kahtlustab politsei teda ta tütre kadumises.

Kansas City politsei ja FBI otsivad juhtlõngu, mis aitaksid beebivoodist ootamatult kadunud last leida.

Lisa isa, elektrikuna töötava Jeremy Irwini tööpäev lõppes möödunud nädala esmaspäeva öösel. Lisa ema Deborah Bradley magas juba siis, kui mees koju jõudis. Jeremy Irwin märkas koju saabudes, et majauks oli lahti. Isa läks last vaatama ja leidis eest tühja voodi.

Vanemad on veendunud, et nende tütar rööviti. Paar sõnas politseile, et keegi murdis nende koju sisse akna kaudu ning võttis Lisa kaasa. Vanemate sõnul kadus samal ajal nende majapidamisest ka kolm mobiiltelefoni.

Kansas City politsei on püüdnud kadunud lapse jälile jõuda, kuid siiani tulutult. Politsei on saanud vihjeid, kuid need ei ole aidanud kadumist lahendada. Ühe vihje kohaselt nähti last mingi paariga Californias.

Otsingute kiirendamiseks panid Lisa vanemad välja leiutasu. Samuti pöördusid nad lapse röövija või röövijate poole televisiooni vahendusel.

«Tahame oma last tagasi. Jätka ta ükskõik kuhu, kus on turvaline,» lausus ema televisiooniklipis.

Möödunud pühapäeval rekonstrueeris politsei Lisa kadumise ta vanemate jutu põhjal. Krimiuurijad ronisid ise paari majja akna kaudu ning liikusid oletatava röövija liikumisteekonda mööda köögi kaudu lapse tuppa.

Politsei suhtub pärast vanemate ülekuulamist nende juttu skepsisega. Deborah Bradley sõnul olevat politsei teda otse süüdistanud lapsevarguse korraldamises ning väitnud, et valedetektoritestis oleks ta vahele jäänud.

Politsei kinnitas, et ülekuulamisest šokeeritud vanemad keeldusid mingiks ajaks uurijatega koostööst.

Jeremy Irwini õde ütles telekanalile ABC News, et Deborah Bradle oli valmis selleks, et politsei võib ta arreteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles