Angelina Jolie külastas Liibüat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie külastas Misrata haiglat
Angelina Jolie külastas Misrata haiglat Foto: SCANPIX

Näitlejanna ja ÜRO heatahte saadik Angelina Jolie külastas selle nädala alguses kodusõjas olevat Liibüat ning aitas humanitaarabi organisatsioonidel viia abisaadetisi Tripolisse ja Misratasse.

Jolie sõnas, et ta läks Liibüasse mitmel põhjusel, edastab The Telegraph.

«Külastasin Liibüat, et näha riiki, mis muutub igal tasandil ning olla Araabia Kevade revolutsiooni  käivitatud sündmuste tunnistajaks,» lausus näitlejanna.

Jolie lisas, et Liibüal on ees rida muutusi. Tegeleda tuleb põgenike probleemi, seadusemuudatuste, turvalisuse, hariduse, tervishoiu ja muude humanitaarküsimustega.

Jolie Liibüa reis kestis kaks päeva. Selle aasta juunis külastas ta Liibüa põgenikke Maltal ning Itaalia saarel Lampedusal.

Aprillis oli Jolie ÜRO heatahte saadikuna Tuneesias, paludes rahvusvahelist abi kriisipiirkondadest sinna põgenenutele.

Jolie on ÜRO põgenikeorganisatsiooni UNCHR esindaja.

Liibüa reisil kohtus ta UNHCRi, Medecins Sans Frontieres (Piirideta Arstid) ja kohalike abiorganisatsioonide esindajatega.

«Kohtusin ametnikega, kuid eelkõige kuulasin kohalike probleeme. Ma olen nendega solidaarne. Liibüa tuleviku määrab uuesti ülesehitamine ning taastumine,» lisas Jolie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles