Eesti esitas Oscari nominendiks Sulev Keeduse «Kirjad Inglile»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjad Inglile
Kirjad Inglile Foto: SCANPIX

Eesti valikuna esitati võõrkeelse filmi Oscari nominendiks Sulev Keeduse «Kirjad Inglile».

Film räägib Afganistanis kadunuks kuulutatud Nõukogude sõdurist, kes naaseb Eestisse oma isa matustele ja võõrdunud tütart otsima, kirjutab Variety.

Lugu on kaudselt inspireeritud Keeduse enda kogemustest Vene armees.

Teekonda ilmestavad sürreaalsed kaadrid, mis jätavad vaatajatele sageli küsimuse, kas peaosaline kogeb hallutsinatsioone või kohtab ta tõesti väga veidraid karaktereid.

«Kirjad Inglile» on Keeduse kolmas täispikk film pärast 2003. aasta «Somnambuuli» ja 1998. aasta «Georgicat».

Viimane tähtaeg oma film Oscarile esitada oli 3. oktoober. Variety andmetel esitas oma kandidaadi 61 riiki.

84. Ameerika Filmiakadeemia auhindade gala toimub 26. veebruaril Hollywoodis.

Afganistanis sõdinud ja koduste teada seal hukkunud Jeremia Juunas Kirotaja (Tõnu Oja) naaseb 21 aastat hiljem Eestisse isa matustele. Lääne ühiskonnast võõrdunud ja moslemi usu omaks võtnud meest seob siinse eluga vaid mälestus oma tütrest Inglist, kelle nuttu ta kunagi ammu telefonist kuulis. Aastatetagune kodune väikelinn, kust Jeremia asub otsima jälgi oma tütrest, võtab mehe vastu võõra kummituslinnana, mille elukorraldust dikteerivad naised. Midagi on aga siinses maailmas lootusetult kaotsi läinud, ja naised näevad just Jeremias seda, kes suudaks pakkuda leevendust sellele halvavale tühjusetundele, mis nende eludes valitseb.

«Kirjad Inglile» osades on Tõnu Oja, Katariina Lauk, Ragne Pekarev, Tiina Tauraite, Mirtel Pohla jt. Kaadrid Eesti oludest vahelduvad filmis piltidega Jeremia teisest kodumaast Afganistanis, mis on üles võetud Loode-Aafrikas Mauritaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles