Endise Miss Islandi vihje viis ühe tagaotsitavama gangsteri tabamiseni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James «Whitey» Bulger
James «Whitey» Bulger Foto: SCANPIX

Endine Miss Island sai kahe miljoni dollari suuruse summa selle eest, et ta vihje viis USA kuulsa tagaotsitava gangsteri jälile ja tabamiseni.

Bostoni päritolu James «Whitey» Bulger põgenes võimude eest 16 aastat, edastab foxnews.com.

19 mõrvas süüdistatav mees kadus koos elukaaslase Catherine Greigiga 1994. aastal. 1998. aastal kolisid nad Californiasse Santa Monicasse.

Paar asus elama 57-aastase Anna Björnsdottiri naabrusse. Björnsdottir, kes valiti 1974. aastal Miss Islandiks, töötab nüüd joogaõpetajana.

Björnsdottir sõbrunes Greigiga, kui nad aitasid kohalike hulkuvate kasside probleemi lahendada.

Björnsdottir külastas selle aasta alguses oma kodumaad Islandit. Ta nägi televisioonis tagaotsitavast paarist pilti ning võttis FBIga ühendust.

FBI oli selleks ajaks paari tagaotsimisala laiendanud. Bulger oli pikka aega FBI kümne kõige tagaotsitavama isiku nimekirjas.

81-aatsane Bulger ja 60-aastane Greig arreteeriti selle aasta juunis. Politsei leidis nende juurest umbes 30 relva ning 822 000 dollarit sularaha, mis oli peidetud nende korteri seintesse.

Bulger juhtis Bostonis 1970. aastatel Winter Hilli organiseeritud kuritegevusega tegelenud gängi.

FBI maksis Bulgeri ja ta kaaslase leidmise eest 2,1 miljonit dollarit, millest Björndottir sai endale kaks miljonit.

Kinnitamata andmetel vahetas Bulger peidus olemise ajal identiteedi ühe kodutuga, et ta saaks võimude eest varjatult elu elada, sealhulgas ka pangaarve avada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles