Siiami kaksikutest kilpkonnad vajavad eraldamisoperatsiooni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiami kaksikutest kilpkonnad vajavad eraldamisoperatsiooni
Siiami kaksikutest kilpkonnad vajavad eraldamisoperatsiooni Foto: SCANPIX

USAs Californias elavad haruldased Siiami kaksikutest kilpkonnad.

Todd Ray, kellele kuulub maailma suurim kahe peaga loomade erakollektsioon, sai haruldase kilpkonna ühelt mehelt, kes liikumatu loomaga ei osanud midagi teha, kirjutab Daily Mail.

«Sain Comptoni lähedal elavalt poisilt kõne, et ta vanaisal on haruldased kaksikutest kilpkonnad. Poiss soovis, et need kilpkonnad eraldatakse,» lausus Ray.

Ray sõnul on kilpkonnad kõhtupidi koos ning selle tõttu ei saa liikuda.

«Nad on veel noored, umbes kuuenädalased. Kui ma esmakordselt neid nägin, lamasid nad täiesti liikumatult. Kuid ma  puudutasin ühe  kilpkonna jalga ja ta tõmbas selle kohe tagasi kilbi all. Tegemist on esimese korraga, mil kahte kokku kasvanud looma eraldada tahetakse,» selgitas Ray.

Ta lisas, et talle meeldivad loomad selliselt, nagu need sündinud on ning nende lahutamisoperatsioon ei ole talle meelt mööda.

Siiami kaksikutest loomade eraldamisoperatsioonid on nii haruldased, et enamik veterinaare otsib internetis kolleegidelt nõuandeid.

Loomaarst Douglas Follandi sõnul saab need kaks kilpkonna eraldada juhul, kui nad on koos vaid nahaga.

«Inimeste puhul on selliseid operatsioone lihtsam läbi viia. Kuid veterinaarias ei ole midagi sellist varem eriti tehtud. Fotol on näha, et nad on koos alakilbist. Kuna nad mõlemad vajavad alakilpi, siis on see üsna raske operatsioon. Alakilp on midagi sellist, mis tagasi ei kasva,» selgitas loomaarst.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles