Odav jõulupraad Peruus: merisiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odav jõulupraad Peruus: merisiga
Odav jõulupraad Peruus: merisiga Foto: Reuters / Scanpix

Kui praeguses keerulises majandusolukorras tekib probleeme jõulupraega, siis Peruul on välja pakkuda lahendus – merisead.

Peruu Callao provintsi ametivõimud soovitasid traditsiooniliste jõulukalkunite ja –sigade asemel lauale panna odavad ja vähe kilokaloreid andvad merisead, kirjutab foxnews.com.

«Meie eesmärgiks oli anda inimestele idee, kuidas pühadekulutusi kokku hoida,» sõnas kohaliku omavalitsuse ametnik Mario Sanguinity.

Ta lisas, et üsna väikese summa eest saab 7 - 8 merisiga.

Linnavõimud esitlesid ka roogi, mida merisigade lihast on võimalik valmistada.

Võimude kinnitusel on nad juba saanud tagasisidet, et inimesed on hea meelega nõus kalkunid ja sead merisigade vastu vahetama.

«Merisigades on palju proteiini ning ei ole üldse kolesterooli. Nende loomade liha sobib ka kaalujälgijatele,» lisasid ametnikud.

Ametnike sõnul meenutab merisea liha jäneseliha või siis tumedat kanaliha ning ka maitse on üsna sarnane.

Merisigade kasvatamine on Peruu farmerite jaoks suur sissetulekuallikas ning Andide piirkonnas on nende näriliste liha traditsiooniline toit.

Merisead on isegi endises inkade pealinnas Cuzcos asuva katoliku kiriku laemaalingus «Püha õhtusöömaaeg», kus kujutatakse Jeesust ja ta 12 jüngrit.

Merisead (Cavia porcellus) on Lõuna-Ameerika poolkodustatud närilised. Looma keha pikkus on kuni 35 sentimeetrit, saba ei ole, jalad on lühikesed. Kasvatatakse nii söögiks kui ka toa- ja laboriloomaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles