Maailmatasemel ooperietendused jõuavad eestlasteni poolmuidu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader videost / Youtube.com

Metropolitan Opera Emmy ja Peabody auhinnaga pärjatud ülekannetesari The MET: Live in HD alustab juba kuuendat hooaega ja jõuab ühtekokku 1500 kinoekraanile 46 riigis, kirjutas forumcinemas.ee.

Forum Cinemas toob maailma juhtivaima ooperiteatri parimad ooperid, suurimad staarid ja unustamatud etendused Eesti publikuni juba neljandat korda.

The MET: Live in HD 2011-12 hooaeg tuleb mitmekülgne ning paelub 11 otseülekandega kindlasti kõiki andunud ooperi- ja teatrisõpru. Kavast leiab aegumatuid meistriteoseid, mis sobivad suurepäraselt esimeseks ooperielamuseks ka neile, kes pole seni ooperiteatrisse sattunud.

Kavas on tervelt seitse Metropolitan Opera algava hooaja uuslavastust, mille hulgas on näiteks METi esmalavastus G. Donizetti «Anna Bolena» ja maailmas esmakordselt rambivalgust nägev barokkooper «Nõiutud saar».

Sellel hooajal jõuab Metropolitan Opera laval kulminatsioonini Wagneri «Nibelungide sõrmuse» tetraloogia ja saab tervikuks tsükli kahe viimase võimsa muusikalise vaatemängu «Siegfried» ja «Jumalate hukk» lavastustega, millest kujuneb kindlasti hooaja kõrgpunkt nii ooperimajas New Yorgis kui kinosaalides üle kogu maailma.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles