SUUR GALERII Kaunis Sandra Bullock sai 54-aastaseks

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arlingtonis sündinud USA filminäitleja tähistas 26. juulil oma 54. sünnipäeva.

Ta hakkas näitlema 1987, aga oma elu esimesed kümmekond rolli olid tal tähtsusetutes filmides. Ta sai kuulsaks pärast osatäitmisi filmides «Demolition Man» («Purustaja»; 1993), «Speed» («Kiirus»; 1994) ja «While You Were Sleeping» («Unine eksitus»; 1995).

2009 võitis ta filmiga «The Blind Side» («Varjukülg») Oscari parima naisnäitleja kategoorias.

Sandra Bullock.
Sandra Bullock. Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

Ta on Kuldgloobuse kandidaadiks nimetatud neli korda: parima muusikali- või komöödianäitlejanna kategoorias filmidega «Unine eksitus», «Miss Congeniality» («Miss Eriagent»; 2001) ja «The Proposal» («Ettepanek»; 2009) ning parima draamanäitlejanna kategoorias filmiga «Varjukülg». Ta võitis neist viimase filmiga.

Filmiga «Kiirus» võitis ta parima ulmefilmi auhinna Saturn parima näitlejanna kategoorias. Ta jagas seda auhinda Jamie Lee Curtisega (rolli eest filmis «True Lies» – «Ausad valed») ja see on läbi aegade ainus kord, mil Saturni auhind parima näitlejanna kategoorias on jagamisele läinud.

Filmiga «All About Steve» («Jaht ideaalmehele») võitis Bullock 2009. aastal kõige halvema filmi auhinna Kuldne Vaarikas kahes kategoorias: halvim näitlejanna ja halvim paar. Ta võttis auhinna isiklikult vastu – harilikult ei tule autasustatud Kuldset Vaarikat kätte saama. Bullock on läbi ajaloo esimene inimene, kes võitnud samal aastal nii Oscari kui ka Kuldse Vaarika.

Sandra Bullock oli 2006–2010 abielus monstrumautode ehitamise telesaate «Monster Garage» saatejuhi Jesse Jamesiga, kellele see oli kolmas abielu. Sellest abielust ei sündinud lapsi.

2014 kandideeris ta filmiga «Gravitatsioon» Oscarile parima naisnäitleja kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles