Kentsakas magamamineku reegel, millega Meghan Markle peab kuninglikus peres ära harjuma

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II ja Sussexi hertsoginna Meghan
Elizabeth II ja Sussexi hertsoginna Meghan Foto: Danny Lawson / AP/Scanpix

Meghan Markle õpib hoolsalt kuningliku perekonna keerukaid reegleid, ent nii mõnigi reegel võib tavainimese jaoks pisut kentsakas olla. Näiteks on briti kuninglikus peres magamamineku protokoll, millest kõik pereliikmed peavad kinni pidama ja millega printsess Dianal oli tihti probleeme. 

Alates ajast, mil Meghan kuulub kuninglikku perekonda, on ta kohanenud juba mitme reegliga. Näiteks peab ta poliitilistes küsimustes jääma neutraalseks ning lõpetama õhtusöögi söömise siis, kui kuninganna seda teeb.

Kuigi see ei ole otseselt keelatud, peetakse seda põhiseaduse vastaseks, kui kuninglik pereliige hääletab valimistel. Üldiselt ei avalda kuninglik perekond, keda nad poliitiliselt toetavad.

Samuti peab Meghan kinni pidama ametlikest tervitustest, kui seltskonnas on mõni teine kuninglik pereliige ning eriti siis, kui seltskonnas on kuninganna Elizabeth II isiklikult.

Ent loetelust kõige kentsakam on ehk kuninglik magamamineku protokoll, vahendab Daily Star. 

Kuninganna isiklik sekretär Buckinghami paleest, sir William Heseltine avalikustas, et kuninglikud pereliikmed peavad ootama, mil kuninganna voodisse läheb, enne kui nemad seda teha tohivad.

Austraalia väljaannetele antud intervjuus sõnas Heseltine, et seda peetakse «halvaks kombeks» minna enne Tema Kõrgeausust voodisse. 

Samuti tunnistab mees, et see on üks selline kuninglik protokoll, millega printsess Dianal oli probleeme. Ta sõnab: «Diana jaoks olid pikad õhtud täielik agoonia.»

«See võis võtta tunni või nii, kui kõik istusid elutoas ja rääkisid juttu ning mitte keegi ei läinud magama enne, kui kuninganna seda tegi.»

«Ent Diana laskus vahel äärmustesse ning vabandas end ja läks voodisse. Seda peetakse väga halvaks kombeks, et ta julges enne kuningannat magama minna,» lisab Heseltine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles