Teleekraanidele jõuab esimene transseksuaalne superkangelane

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicole Maines
Nicole Maines Foto: SCANPIX

DC koomiksikangelase Supergirl põhjal tehtud telesari toob enda neljandal hooajal ekraanile esimese transsoolise superkangelase. Nia Nal nimelist tegelaskuju kehastab transnaine Nicole Maines.

20-aastane Maines sõnas San Diego koomiksikonverentsi ajal: «Paljud saated tutvustavad nüüd mitmeid transtegelasi, kuna see on praegu niivõrd kuum teema ja meie ühiskonnas väga tähtis teema. Praegu on väga hea aeg trans superkangelast tutvustada. «Supergirl» tegi selle sammu ära ja tänu sellele olen ma siin".

Praegu ei ole veel täpselt teada, millal transkangelane eetrisse jõuab, vahendas Sky News.

Melissa Benoist kehastamas Supergirli
Melissa Benoist kehastamas Supergirli Foto: Vida Press

Nicole Maines rääkis Varietyle antud intervjuus: «Kui ma esmakordselt enda vanematele enda seksuaalsuse pajastasin, see oli hilistes 90. ja varajastes 2000, siis mängisid tavalised näitlejad transtegelasi, kes olid sekstöötajad või narkomaanid. See maalis kõik transsoolised ühe pintsliga.»

Maines lisas, et igakord kui cis-mehed mängisid transnaisi, siis see kinnitas arusaama, et transnaised ei ole muud kui mehed seelikutes. «Selline arusaam kahjustas meie kogukonda pikka aega,» ütles Maines.

Cis-sooline tähendab inimest, kes identifitseerib selle soo esindajana, millega ta sündis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles