Nõid Anu Pahka hoiatab inimkonda halva eest: nüüd on aeg hakata mõtlema (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Pahka. 2013.
Anu Pahka. 2013. Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

Eesti armastatud šamaan ja nägija Anu Pahka, kes võitis aastal 2016 saate «Selgeltnägijate tuleproov» hoiatab inimesi, et kätte on jõudnud aeg hakata mõtlema oma tegude üle Maal.

«See, mis juhtus Mongoolias, pole ainus, nüüd läheb siis lahti. Meie oleme Maale teinud küllaltki palju halba, aeg on hakata mõtlema,» kirjutab šamaan sotsiaalmeedias.

Šamaan Anu Pahka Facebooki postitus.
Šamaan Anu Pahka Facebooki postitus. Foto: Anu Pahka/ Facebook

Ta viitab sotsiaalmeedias levima hakanud videole, milles väidetakse, et Mongoolias toimus maakoores liikumine, mida põhjustas maa all oleva kõrge rõhu ja temperatuuri muutmine.

Küll aga väidavad mitmed leheküljed internetis, et tegemist on pettusega. Näiteks lehekülg Hoax or Not väidab, et videotes olevad kaadrid on vanad ega pärine üldsegi Mongooliast – lehekülje sõnul on üks kaader pärit 2010. aastast ja Itaaliast ning teine kaader pärineb Ida-Tiibetist, aastast 2017.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles