Palju õnne, Psychoterror!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Punkansambel Psychoterror tähistab täna Tallinnas Von Krahli teatri baaris 20. sünnipäeva. 1991. aastal kokku tulnud Psy­choterror on Eesti suurtest, vanadest ja olulistest punkansamblitest ainus, kelle loomingus puudub muheirooniline Nõukogude-nostalgia.


Bänd tuli kokku Eesti Vabariigis ja pälvis 1990ndate algul tähelepanu skandaalse käitumise ja tollal noorukest Eesti Vabariiki tempoka ja lärmaka muusika saatel ülimalt otsekoheselt rünnanud lüürikaga. Mõnes mõttes olid nad 1990ndatel prohvetid: nende jõle tõde lugudes «Kusine» või «Ära maksa maksu» on täna isegi veel aktuaalsem.

Psychoterror on andnud välja kaheksa stuudioalbumit, ühe kontsertplaadi, unplugged-albumi, peotäie muusikavideoid ning vähemalt neli kogumikku. Sünnipäevaks ilmub bändil uus album «XX», mis mängiti sisse ühe päevaga.

Astudes üles keskmiselt paarkümmend korda aastas, on Psychoterror endiselt elav ja tegutsev bänd, mitte end täht- ja palgapäevadeks rea­nimeeriv (pseudo)müüt. Õlut ja romantikat vanadele sägadele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles