Seksuaalteemalised õpikud vihastasid Rootsi homosid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Rootsi homosid ühendava organisatsiooni liikmeid vihastasid hügieenitarvete tootjate  poolt välja antud seksuaalteemalised õpikud.

RFSL Ungdom süüdistas Libresse`i ja OB-d selles, et nad levitavad seksihariduse materjalides laimu ja valet, edastab The Local.

Ühes õpikus seisab, et «juba mõte homoseksuaalsusele tekitab külmavärinaid».

Selles õpikus on ka moslemeid käsitlev osa, milles kirjutatakse: «Kui oled moslem, siis ei tohi sul tüdruk- või poiss-sõpra olla».

Teises osas aga anti moslemineidudele soovitusi, et kui nad enne abiellumist on seksinud, siis võib pulmadeks tupe kinni õmmelda lasta, et mees ikka arvaks, et ta on neitsi.

«Libresse ja OB peaks häbenema sellise heterokeskse ja rassistliku materjali väljaandmise pärast,» sõnas Rootsi lesbisid, homosid, biseksuaale ja transvestiite ühendava organisatsiooni esindaja Felix König.

Kahe hügieenitoodete firma poolt välja antud seksuaalteemade õpikud  on mõeldud  13 – 16-aastastele.

Organisatsiooni RFSL  Ungdom esindaja arvates läheb õpikutes avaldatu vastuollu solvavate materjalide avaldamise keelu seadusega.

«Loodame, et kõik koolid, kuhu need õpikud jõudis, korjavad need kokku  ning viskavad minema. Lisaks on meil kavas kirjutada kiri haridusminister Jan Björklundile,» lisas König.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles