Tom Cruise’i uues filmis «Võimatu missioon: tagajärjed» paigutati osa Norrast Indiasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Mission: Impossible - Fallout» võteteks valmistumine Norras Preikestoleni kaljul 2017. aasta novembris
Filmi «Mission: Impossible - Fallout» võteteks valmistumine Norras Preikestoleni kaljul 2017. aasta novembris Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Scanpix

Varsti jõuab vaatajateni uus Tom Cruise’i film «Mission: Impossible- Fallout» (Võimatu missioon: tagajärjed), milles on näha Norra kuulsat kaljut Preikestolenit, kuid see ei ole Norras, vaid hoopis Indias.

Stseenid Cruise’iga võeti sellel Norra kuulsal loodusvaatamisväärsusel üles möödunud aasta novembris, teatab thelocal.no.

Norra Preikestoleni kalju
Norra Preikestoleni kalju Foto: Wikipedia.org

Filmis on näha, kuidas Cruise, kes kehastab agent Ethan Hunti, ripub kalju küljes, mis on linateoses asetatud hoopis Indiasse.

Uue filmi videot näinud tundsid Norra Preikestoleni kalju ära ja kommenteerisid, et see ei saa kindlasti olla Indias.

Norra Preikestoleni kalju
Norra Preikestoleni kalju Foto: Wikipedia.org

«Kohe oli saada aru, kus kaljustseenid tehtud olid. Indias ei ole sellist kaljut,» kirjutati.

«Preikestolen on sama kuulus vaatamisväärsus nagu Prantsusmaa Pariisi Eiffeli torn. Iga Norrat külastav turist tahab seda oma silmaga näha,» teatas Norra turismiameti juht Elisabeth Saupstad.

Kalju eest hoolt kandva Preikestoleni sihtasutuse tegevjuht Hege Kjellevold sõnas, et neid ei häiri, et Norra kalju on pandud Tom Cruise’i filmis Indiasse.

Norra Preikestoleni kalju
Norra Preikestoleni kalju Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix/Scanpix

«Midagi sellist oli oodata, sest Ethan Hunt ei seikle Norras. Kassafilmides toimub tegevus tavaliselt suurriikides ja seega ei saanud me loota, et tegevuspaigaks oleks Norra. Siiski on selle kalju kaasamine filmi Norrale reklaamiks,» sõnas Kjellevold.

Kaader filmist «Mission: Impossible - Fallout». Pildil Tom Cruise
Kaader filmist «Mission: Impossible - Fallout». Pildil Tom Cruise Foto: CAP/MFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Preikestoleni kalju asub Norra lääneosas Rogalandi maakonnas Lyse fjordis. Tegemist on 604-meetrise kaljuga, millel on sile «vaateplatvorm» suurusega 25 meetrit korda 25 meetrit.  

Preikestoleni kalju on juba aastaid olnud Norra üks populaarsemaid vaatamisväärsusi. Sinna viib 3,8 kilomeetri pikkune matkatee.

Vaade Norra Preikestoleni kaljult
Vaade Norra Preikestoleni kaljult Foto: Wikipedia.org

Uues filmis jätkab agent Ethan Hunt (Tom Cruise) oma seiklusi.

Hunt ja ta meeskond leiavad end taas võimatust olukorrast ja peavad ajaga võidu jooksma. Hunt saab aru, et temaga manipuleeritakse ja ta asub võitlusse.

Kaader filmist «Mission: Impossible - Fallout». Pildil Tom Cruise
Kaader filmist «Mission: Impossible - Fallout». Pildil Tom Cruise Foto: CAP/MFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Esimene film «Mission: Impossible» valmis 1996, kui Cruise oli 34-aastane.

Teine linateos «Mission: Impossible 2» jõudis vaatajateni 2000. aastal, kolmas «Mission: Impossible 3» 2006. aastal, neljas «Mission: Impossible- Ghost Protocol» 2011. aastal ja viies «Mission Impossible- Rogue Nation» 2015. aastal.

Filmi «Mission: Impossible - Fallout» reklaam
Filmi «Mission: Impossible - Fallout» reklaam Foto: CAP/MFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Kriitikute sõnul ei ole Cruise ka 56-aastasena oma hoogu kaotanud, tehes enamiku kaskadööritrikkidest ise.

Tom Cruise
Tom Cruise Foto: PIERRE VILLARD/SIPA / PIERRE VILLARD/SIPA/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles