Elizabeth II on libauudise peale vihane: mu abikaasa ei ole surnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II ja ta mees, prints Philip
Elizabeth II ja ta mees, prints Philip Foto: Steve Parsons / PA Wire/PA Images/Scanpix

Möödunud nädalavahetusel hakkas sotsiaalmeedias levima uudis, et Briti kuninganna Elizabeth II abikaasa, prints Philip on surnud.

Briti kuningakoda lükkas selle uudise ümber teatades, et see ei vasta tõele ja et libauudis ärritas kuningannat, teatab news.com.au.

Briti kuningliku pere esindajate teatel hakkasid nad möödunud nädala reedel, 20. juulil saama Buckinghami paleesse kõnesid ja e-kirju, milles küsiti 97-aastase prints Philipi tervise koha ja uuriti ka seda, kas ta on surnud.

Prints Philip
Prints Philip Foto: Anwar Hussein / EMPICS Entertainment/Scanpix

Küsimustelaviin kestis edasi ka laupäeval ja pühapäeval.

Palee töötajate teatel oli kuninganna vihane, et ta mehe kohta libauudist levitati. Elizabeth II pidas Briti valitsusliikmetega kümneminutilise kõne, et lükata internetis leviv valeuudis ümber.

Elizabeth II
Elizabeth II Foto: Steve Parsons / PA Wire/PA Images/Scanpix

«Kuningannale ei meeldi, et tema ja ta pereliikmete kohta valesid levitatakse, kuid libauudiste ajastul tuleb olla kõigeks valmis. Elizabeth II peab nüüdset mitteuudist tema ja oma mehe solvamiseks ning nende ellu tungimiseks. Tänapäeval on kontroll sotsiaalmeedia käes ja seal levivale on raske piiri panna,» lausus Buckinghami palee anonüümne allikas.

92-aastane Elizabeth II on koos prints Philipi ja veel mitme pereliikmega Šotimaal Sandringhamis Balmorali lossis suve veetmas.

Balmorali loss
Balmorali loss Foto: Caro / Rupert Oberhäuser / Caro / Rupert Oberhäuser/Scanpix

«Kui prints Philip oleks haige või suremas, siis ei oleks kuninganna ja ta mees Balmoralis, vaid Londonis. Philipi tervis on pärast kevadist puusaoperatsiooni võrdlemisi hea. Prints loodab elada 100-aastaseks ja kauemgi,» lisas allikas.

Elizabeth II ja prints Philip
Elizabeth II ja prints Philip Foto: Anwar Hussein/SIPA / Anwar Hussein/SIPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles