Futuristlik haagissuvila on nagu Šveitsi armeenuga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haagissuvila
Haagissuvila Foto: SCANPIX

Haagissuvilaga matkanud võivad koju tagasi jõudes tunda, et nad saavad end lõpuks välja sirutada.

Elu traditsioonilises haagissuvilas on alati kitsas olnud, edastab Daily Mail.

Kuid Šveitsi asjatundjad pakkusid nüüd välja futuristliku elektriauto põhimõttel töötava haagissuvila mudeli, kus armeenoa moodi kokku ja lahti käivad osad annavad ruumi juurde.

4,5-meetrisse suvilaase mahub viis inimest. Selles on ka köök, dušš, WC ja elutuba.

Šveitsi armeenoa sarnaselt saab osade lahti tegemise ja kinni panemisega ruume ümber mängida ning suvilat suuremaks teha.

Uudis toode kannab nime Ecco ja see peaks müügile jõudma 2014. aastal.

Samuti on see sõiduk väga keskkonnasõbralik, tekitades minimaalselt saastatust. Suvila katusel on päikesepaneelid, mille abil laetakse patareisid.

Kuid avarus on siiski põhiteema. Inimesed sisenevad ja väljuvad sõidukist trepi abil, millest hiljem saab katuse moodustada.

Nii juhil kui sõitjatel on hea väljavaade ümarakende kaudu, kuid  ka sõiduki peal olevate ja kokkupandavate uste kaudu.

Firma NAU disainerid loobusid uudistoote tegemisel varasemast klassikalisest karbikujulisest vormist ning tegid selle pisarakujulise.

«Tahame, et see masin saaks samasuguseks legendiks, nagu seda on Volkswageni matkamasin. Ecco on varasematest aerodünaamilisem,» lausus  esindaja.

Tulemuseks oli see, et siseosasse sai ruumi juurde, kõikidel reisijatel on hea väljavaade ning see ei tekita nii palju tuuletakistust.

NAU sõnul ei ole uudistootel veel hinda.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles