Lüster näitas kõrgtaset

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Nooruse majas avati portselanimaalijate seltsi Lüster jõulumüügi näitus.
Pärnus Nooruse majas avati portselanimaalijate seltsi Lüster jõulumüügi näitus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Portselanimaalijate selts Lüster tähistas oma 15. aastapäeva tööde näitusega, mida Pärnu Nooruse majja kogunes uudistama hulgaliselt huvilisi.

Mittetulundusühingu Lüster asutaja ja hingega eestvedaja Mai Kolossova lausus, et kui külastajad võrdlevad algusaastate loomingut ja saavutatud taset, veenduvad nad: tööd on edenenud ja paremaks saanud.

Pärnu portselanimaalijate tegevust on kajastanud rahvusvahelise levikuga erialaajakirjad, enim artikleid ja tööde pilte on küllap avaldanud Soomes ilmuv Posliini Plus. Trükimeedias avaldatust said näitusekülastajadki ülevaate, samuti sirvida 23. detsembril 1993 moodustatud portselanimaali isetegevusliku seltsi Lüster kroonikaraamatut ja lugeda 12 asutajaliikme nimesid.

"Fantastilised tööd, nad maalivad portselani nagu profid," tunnustas Pärnu abilinnapea Jane Mets tähtpäevanäitusel Lüstri naiste kunstnikuannet.

Tänu- ja tunnustussõnu kuulnud Mai Kolossova mainis, et hiljuti tundis seltsi tegevuse vastu huvi Lomonossovi-nimeline portselanitehas Peterburist. Nii et rahvusvaheline tuntus laieneb ida poolegi.

Lüstri kooskäimiskohaks on jäänud Nooruse maja Rohelises tänavas. Hoone ülemise korruse klassis valmivad kordumatute autoritöödena tassid, taldrikud, toosid.

Seltsi nimi Lüster tähendab lahtiseletatult metalliläikeliselt küütlevat portselanipinda või sellise pinnaga eset. Tahet teha ja areneda jätkub, seda kinnitas väärikas vahekokkuvõte 15 tegevusaastast ning teadmine, et üle 300 inimese on Lüstris oma annet edendanud ja truuks sellele on jäänud neist poolsada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles