Austraalia arst soovitab terviseveini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vein...
Vein... Foto: AP / Scanpix

Austraalia arst ja veinigurmaan soovitab veini, mis tema sõnul on tervisele kasulik.

Philip Norrie kinnitusel aitab nimetatud alkohoolne jook verd puhastada ning vähendab südamehaiguste ohtu, edastab news.com.au.

«See vein sisaldab looduslikku antioksüdanti resveratroli  mitmeid kordi rohkem kui tavaline vein,» selgitas arst.

Ta lisas, et lõhnatu ja maitseta resveratrol töötab põhimõtteliselt veresoonkonna puhastajana.

«Mõõduka veinitarbimise kasulikkus on ammu teada, kuid nii suures koguses kasulikku ainet sisaldavat veini ei ole varem olnud. Sundida inimesi suitsetamisest loobuma ja kaalu langetama on head ideed, kuid tegelikkuses need ei tööta. Kuid paljud oleks valmis päevas kaks klaasi terviseveini ära jooma,» nentis arst.

Norrie toodab veini  resveratroli tavapärasest enam sisaldavatest Chardonnay ja Shiraz viinamarjasortidest. Iga pudeli kohta on veinis seda ainet 100 milligrammi.

«Sama kogus nimetatud antioksüdanti sisaldub 70 – 100 pudelis tavalises valges veinis ja 15 – 20 pudelis punases veinis,» selgitas arst.

Norrie rõhutas, et kasu saadakse resveratroli sisaldava veini joomisest siis, kui seda tehakse mõõdukalt,  kuid ületarbimine võib kõrvalnähte tekitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles