John Kennedy tütrest võib saada senaator

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Kennedy
Caroline Kennedy Foto: AP / Scanpix

USA endise presidendi John F. Kennedy tütrest Caroline Kennedyst võib saada senaator.

Väidetavalt on naine huvitatud New Yorgi senaatori ametikohast, kirjutab AP.

New Yorgi senaatori koht vabaneb, kui praegu sellel kohal olev Hillary Clintonist saab USA uue presidendi Barack Obama valitsuses välisminister.

New Yorgi osariigi kuberner David Patersoni sõnul on Caroline Kennedy talle teada andnud, et on huvitatud senaatori kohast.   Kahe aasta pärast, 2010. aastal valitakse uus senaator, kuid Paterson peab vahepeal Clintonile ajutise järglase leidma.

Lisaks Kennedyle on New Yorgi senaatorikohast huvitunud veel kümmekond isikut.  Kui Caroline Kennedy senaatoriks valitakse, ei oleks ta Kennedyte klannis esimene sellel ametipostil olija. Senaator oli ka ta onu Robert Kennedy.  

Juristina töötaval Caroline Kennedyl ei ole just palju poliitilisi kogemusi, kuid ta perekond on USA poliitikas üsna mõjuvõimas olnud.

Caroline Kennedy isa, president John F. Kennedy lasti 1963. aastal Dallases maha. Ta onu  Robert Kennedy langes paar aastat hiljem presidendivalimiskampaania ajal salamõrva ohvriks.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles