Sade lavatehnika saabub Tallinnasse 12 veoautoga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sade live
Sade live Foto: promo

2. novembril esineb esmakordselt Eestis neljakordne Grammy auhinna võitja ja edukaim naisartist Briti muusika ajaloos Sade. Sade uue maailmaturnee show on tehniliselt niivõrd keerulise ülesehitusega, et nõuab enne kontserti täispikkuses proovi läbiviimist.

Kogu Sade Tallinna kontserdi jaoks vajalik heli- ja valgustehnika ning ka lavakonstruktsioonid tuuakse kohale 12 veoautoga. Tehniline personal saabub nelja bussiga.

Tallinna kontserti korraldava BDG Musicu produktsioonijuhi Mihkel Sirelpuu sõnul on iga suure artisti show korraldamine omaette väljakutse ning nii tuleb ka Sade kontserdi puhul  korraldajal leida erilahendusi.

«Eriti sügav lava, üldpinnaga 300 ruutmeetrit, pannakse kokku erineva suurusega moodulitest. Mahuka lavakonstruktsiooni ülespanemise ajaks on terve Saku Suuhalli põrand hõlmatud tööalaks. Show ajal kasutatakse laval kuni mitme meetri kõrgusele tõusvaid poodiume. Samuti on muljetavaldav võimas valgustehnikapark, mille artist Tallinnasse kaasa toob,» kommenteeris Sirelpuu.

Sade uue show lahutamatuks ja väga oluliseks osaks on visuaalsed efektid ja videoprojektsioonid. Lisaks ülisuurele ekraanile on nii lava ise kui ka lavakujunduse elemendid nagu üks suur pannoo, millele kuvatakse 3D efekti meenutav pilt saali erinevatesse kohtadesse paigaldatud võimsatest projektoritest.

«Projektoritest jookseb pilt nii ekraanidele, kui ka lava- ja küljekardinatele, mis on samuti lavakujunduse üheks osaks. Nende paigaldamisel tuleb arvestada isegi sellega, mismoodi õhk Saku Suurhallis liigub,» lisas Sirelpuu.

Sade uue show kujundajaks on Baz Halpin, kes on varem teinud tuuride osas koostööd selliste tuntud artistidega nagu Tina Turner, Pink ja Katy Perry. Kontserdi visuaalse poole eest vastutab Sade kauaaegne sõber ja loominguline koostööpartner, maailmastaaride muusikavideote tunnustatud lavastaja Sophie Muller.

Artisti sõnul nõuab show ülipeen ja tehniliselt keeruline ülesehitus täispikkuses proovi läbiviimist. Kontserdi päeval kestab kinnine heli- ja videoproov pea kolm tundi, mille raames mängitakse läbi terve show algusest lõpuni. Proovi ja kontserdi ajal valvab lava ning selle ümbrust seitsmeliikmeline turvameeskond.

Neljakordne Grammy auhinna võitja, edukaim naisartist Briti muusika ajaloos Sade, esineb oma bändiga ainsa kontserdiga Baltimaades Tallinnas, Saku Suurhallis, 2. novembril maailmaturnee «Sade Live – Once In A Lifetime Tour» raames.

Ligi kaks tundi kestev show koosneb Sade parimatest lugudest läbi aegade ning materjalist uuelt albumilt. Saku Suurhallis tulevad esitlusele hitt-lood «Smooth Operator», «No Ordinary Love», «Your Love Is King», «Soldier Of Love», «The Sweetest Taboo», «King Of Sorrow», «Cherish The Day» ja paljud teised.

Tallinnas astub Sade (sündinud Helen Folasade Adu) Saku Suurhalli lavale koos 8-liikmelese bändiga, mille koosseisu kuulavad ka Sade bändi kolm originaalliiget - Stuart Matthewman (saksofon, kitarr), Paul Denman (bass) ja Andrew Hale (klahvpillid).

Piletid Sade Tallinna kontserdile on müügil Ticketpro internetipoes, kõigis Ticketpro müügipunktides üle Eesti ning kõigis Eesti Kontserdi kassades. Kontserdile müüakse 5900 piletit, show toimub vaid istekohtadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles