Mehhiko Playboy neitsi Maarja solvas katoliiklasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko Playboy esikaas
Mehhiko Playboy esikaas Foto: AP / Scanpix

Mehhiko  katoliiklased solvusid selle peale, et seal välja antava Playboy detsembrinumbri esikaanel kujutatakse neitsi Maarjat.

Esikaanel on foto alati modellist, kelle pead ja ülakeha katab valge  linik, kirjutab metro.co.uk.

Paljusid katoliiklasi solvas see, et Jeesuse ema oli kujutatud poolalasti ning veel meesteajakirjas.

«Eriti solvav oli see, et ajakiri jõudis müüki siis, kui algasid palverännakud Mexicos asuvasse Guadalupe`i neitsi, Mehhiko kaitsepühaku pühamusse,» laususid usklikud.

Modell Maria Florencia Onori seisab kirikuakent kujutava vitraaži ees. Naise juures on tekst «Me armastame sind, Maria».

Playboy Mehhiko väljaandja Raul Sayrolsi sõnul ei olnud nende eesmärgiks kedagi solvata.

« Neitsi Maarja kujutisega ei tahtnud me kedagi solvata. Palume nendelt vabandust, keda see solvas,» seisab Mehhiko Playboy pressiteates.

Sayrols jätkas, et modell Onori ei kehasta konkreetset tegelast või isikut.

«Meie eesmärgiks oli hoopis luua pilt mõne kuulsa renessansimaali  eeskujul, me ei kujutanud neitsi Maarjat, Guadalupe´i neitsit ega kedagi teist sellist,» selgitas väljaandja.

Playboy kontserni esindaja kinnitusel ei kooskõlastatud Mehhiko väljaande esikaanel kujutatut nendega ning sealne väljaandja tegi seda omal vastutusel. 

Mehhiko Playboy tiraaž on 100 000 eksemplari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles