Metsatöllu oksjon: hundid koju!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll pani oksjonile oma uues videos kasutatud pillid. Tulu läheb Tallinna Loomaaiale hunditarandiku rajamiseks.
Metsatöll pani oksjonile oma uues videos kasutatud pillid. Tulu läheb Tallinna Loomaaiale hunditarandiku rajamiseks. Foto: Metsatöll

Ansambel Metsatöll paneb oksjonile oma uues videos kasutatud pillid. Tulu läheb Tallinna Loomaaiale hunditarandiku rajamiseks.

Tallinna Loomaaia direktori Mati Kaalu sõnul ei saa loomaaed juba aastaid oma hunte sobiva tarandiku puudumise tõttu eksponeerida ning meie metsaisandad on sunnitud elama hoopis Leedus.

Loomaaia keskel olevasse metsatukka planeeritud tarandik tuleb ümbritseda nelja meetri kõrguse metalltaraga. Et selle ehitamiseks seemneraha saada, otsustas Metsatöll panna oksjonile pillid, millega enam muusikat teha ei saa. Nimelt kasutati neid peagi avalikkuse ette jõudva video tegemisel, mille osad kaadrid filmiti vee all.

Album «Ulg», millelt lugu pärineb, ilmub 1. novembril. Video režissöör on Liina Paakspuu, pillid kinkis bändile PVX kauplus Muusik.

«Et ükski pill pole loodud lainetes ludistamiseks, siis ka veidi tahenenult neist enam laialõugseid lavaloomi ei saa. Küll aga näevad need vesikandled üsna ülbed välja,» ütles bändi rahvapillimängija Lauri Õunapuu.

Töllud kirjutasid pillidele oma autogrammid ning panid need vaatamiseks välja Tallinna kino Coca-Cola Plaza fuajeesse, kus huvilised saavad neid näha 15. novembrini. Oksjonil osalemiseks saab pakkumisi teha bändi kodulehel www.metsatoll.ee.

Lisaks võib iga soovija hunditarandiku ehitamisele õla alla panna, kasutades selleks pilliväljapaneku juures olevat kogumiskasti või tehes ülekande MTÜ Tallinna Loomaia Sõprade Seltsi sihtkontole nr 221010716613 (Swedbank), märgusõna: «Metsatöll».

MTÜ Tallinna Loomaaia Sõprade Selts on maksuvabalt toetatavate institutsioonide nimistus, seega saab annetatud summalt tulumaksu tagasi. Kui maksele märkida oma isikukood, lisatakse vastav märge automaatselt eeldeklaratsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles