Magav naine saatis sõpradele e-kirju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magav naine saatis sõpradele e-kirju
Magav naine saatis sõpradele e-kirju Foto: SCANPIX

Hispaania Toledo ülikooli teadlaste kinnitusel dokumenteerisid nad maailma esimese magamise ajal e-kirjade saatmise juhtumi.

44-aastane naine kirjutas sõpradele, kutsus neid enda juurde peole ning palus kaasa võtta veini ja kaaviarit, kirjutab news.com.au.

«Meie katses olnud naine läks magama kell 22.00, kuid tõusis kaks tundi hiljem üles ja läks teises toas asuva arvuti taha. Ta pani magades arvuti tööle, läks internetti ja saatis kolm e-kirja,» selgitasid teadlased.

Uurijad lisasid, et naine kasutas sõnades väikeseid ja suuri tähti segamini. Ka lause ehitus ei vastanud grammatikareeglitele.

Teadlaste sõnul on see «norskamismeilide» saatmine uus uneskõndimise liik.

«Varasemast ajast ei ole teada mitte ühtegi juhtumit, kus uneskõndijad oleksid selliseid kompleksseid ülesandeid teinud,» selgitasid uurijad.

Nad lisasid, et naisel ei ole varasemalt uneskõndimise probleemi olnud ning ta ei uskunud hiljem, et kirjutas need e-kirjad magamise ajal.

«Lihtsa uneskõndimise puhul liigutakse ringi. Nüüdne juhtum aga sisaldas endas keerulist tegevust – arvuti käivitamist, meiliaadresside meenutamist, lausete kirjutamist ja sõnumi saatmist. Naine mäletas magavas olekus oma salasõna ja suutis internetti siseneda, kuid ta ei mäletanud hommikul, et ta öösel neid tegevusi tegi,» nentisid teadlased.

Teadlaste arvates võis naise selliselt käituma panna ravimid, mida ta tarbis.

«Selles fenomenis on veel palju mõistetamatut ja seetõttu vajab see lisauurimist,» lisasid teadlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles