Rivistantsijatel valmis uus kodulehekülg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:EESTI IX LINETANTSU FESTIVAL SASSI TALLIS PÄRNUMAAL : PÄRNU, EESTI,14JUN08-fotol Kaie Seger
al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES
PRN01:EESTI IX LINETANTSU FESTIVAL SASSI TALLIS PÄRNUMAAL : PÄRNU, EESTI,14JUN08-fotol Kaie Seger al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Internetis äsja avanenud

kodulehel

on leida kõik, mis puudutab juba kümmekond aastat Pärnumail läbi viidud rivitantsijate festivali. Viimane neist päädis tänavu 14. juunil Audru vallas Sassi tallis Guinnessi rekordi püstitamise katsega.

Selleks oli tarvis kategoorias „The longest single line of dancers" ehk „pikim ühekordne tantsurivi" üle lüüa Kanada tantsijate poolt 2006. aasta novembris püstitet saavutus, kus ühekordses rivis tantsis 1681 tantsijat.

Et ettevõtmine, kus end vihmas ja tuules sättis ühte ritta tantsima 2354 inimest, neist 27 ratastoolitantsijat, korda läks, selgus alles suures sügises: ametlik, rekordi püstitamist kinnitav sertifikaat jõudis Pärnusse 1. oktoobril. Rekordi juures on meeldiv tõdeda, et see pole pelgalt siit maa tantsuhimuliste saavutus, vaid oma osa tipptulemuses on ka leedukail, soomlastel, rootslastel, hollandlastel, sakslastel, lätlastel ja koguni ühel Andorra Vürstiriigi alamal.

Rivitantsijate eesti, inglise ja vene keeles portaalist saab teada, et Eesti X Linetantsu Festival toimub 13.-14. juunil 2009 ja et juubelifestivalil on plaanis purustada järjekordne Guinnessi rekord: pikima kahekordse tantsurivi moodustamine ehk võõras keeles „ The longest contra line".
Lisaks rekordikatsele on juubelifestivali raames kavas kaks tasuta tantsukontserti Pärnus, Sassi Tallis jagab tantsuõpetust rahvusvaheliselt tuntud tantsupedagoog ja koreograafi Maggie Gallagher Inglismaalt.

Uuel kodulehel on registreerimisvorm, mille kaudu saab osta festivali pääsme ja broneerida endale koha rekordirivis. Kuni käesoleva aasta lõpuni kehtib sooduspilet 100 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles