«Rowan Atkinson suri autoavariis» arvutiviirus kerkis taas esile

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rowan Atkinson Mr. Beanina
Rowan Atkinson Mr. Beanina Foto: AP/Scanpix

Küllalt on kuulda libauudiseid sellest, et üks või teine kuulsus on ootamatult surnud, aga inglise koomiku Rowan Atkinsoni «uudis» võib peale ärrituse kaasa tuua ka arvutiviiruse.

Kuigi väidetav uudis selle kohta, et armastatud koomik suri autoõnnestuses eelmise aasta juunikuus, siis nüüd on «uudis» tagasi ning on endaga kaasa toonud ka arvutiviiruse, kirjutas MSN. Viimane selline postitus avastati eile.

Nende sotsiaalmeedias levitavate uudiste pealkirjad on tavaliselt «FOXi PÕRUTAV UUDIS: «Mr Bean (Rowan Atkinson)» suri 62-aastaselt pärast autoavariis - täna, juuli, 2017!»

Kui sa näed seda postitust enda sotsiaalmeedia voos, siis ära vajuta sellele. Uudis pole ei Fox Newsi oma ja selle link ka ei tööta.

«Rowan Atkinson on surnud» libauudis
«Rowan Atkinson on surnud» libauudis Foto: Facebook

Johnny Englishi täht ja Newcastle'i ülikooli vilistlane on korduvalt olnud surmauudiste keskpunktiks. Sarnased postitused ringlesid Internetis 2016. ja ka selle aasta märtsis.

Müütide murdmisega tegelev veebisait Hoax Slayer sõnas, et mõned nendest postitustest viivad sind turvarikke lehtedele, mis väidavad, et sinu arvuti on lukus ja paluvad sul helistada tehnilise toe numbrile.

Hoax Slayer ütles, et kohe kindlasti ei tohiks sellele numbrile helistada.

Rowan Atkinson.
Rowan Atkinson. Foto: Scanpix

«Sul palutakse sellele numbrile helistada, et abi saada. Aga kui sa seda teed, siis petturid küsivad sinult sinu krediitkaardi numbrit, paludes sul arvutiabi eest ette maksta,» rääkis Hoax Slayeri esindaja.

«Petturid võivad püüda sind ka petta, et sa laeksid arvutisse tarkvara, mis laseb neil sinu arvuti üle kontroll võtta, varastada faile või pahavara paigaldada,» lisati portaalist.

Tehniliste probleemide korral tuleks ikkagi pöörduda kohalike professionaalide poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles